Privolitve in varovanje zasebnosti

Izjava o zasebnosti

25. 5. 2018 Vaša zasebnost nam veliko pomeni. Zato skrbno varujemo vse osebne podatke, ki jih delite z nami in vedno jasno povemo, na kakšen način obdelujemo vaše osebne podatke. V nadaljevanju opisujemo, kako uporabljamo in obdelujemo vaše osebne podatke, v, upamo, jasni in berljivi obliki. Hkrati boste našli navodila o tem, kako nas kontaktirati v primeru vprašanj o osebnih podatkih. Na ta vprašanja bomo z veseljem odgovorili. Prosimo vas, da si preberete tudi našo Izjavo o piškotkih, kjer boste izvedeli, kako spletno mesto kunapipi.si uporablja piškotke in podobno tehnologijo. Ta izjava o zasebnosti velja za vse vrste informacij, ki jih zbiramo. Izjavo o zasebnosti bomo občasno spreminjali. Če vam vaša zasebnost veliko pomeni, redno obiskujte to stran in izvedeli boste vse o spremembah. Če bomo vnesli spremembe v Izjavo o zasebnosti, ki bodo vplivale na vas (na primer, če nameravamo obdelovati vaše osebne podatke za druge namene, kot so bili v preteklosti navedeni v tej Izjavi o zasebnosti), vas bomo o tem obvestili, preden bomo začeli z novimi dejavnostmi. Pomembno: če se s to Izjavo o zasebnosti ne strinjate, morate prenehati uporabljati naše storitve. Če se z našo Izjavo o zasebnosti strinjate, lahko v miru spremljate naše objave.

Kakšne vrste osebnih podatkov zbiramo?

Kunapipi zbira in uporablja osebne podatke, ki nam jih posredujete. Za lažjo komunikacijo z vami, pošiljanje obvestil ter ostalih ugodnosti potrebujemo in obdelujemo podatke o vašem elektronskem naslovu.

Osebni podatki, ki jih zbiramo samodejno

Tudi če pri nas ne podate privolitve za prejemanje različne vrste e-obvestil, ob vašem obisku naše spletne strani ali aplikacij avtomatsko zbiramo določene podatke. Ti vključujejo vaš IP-naslov, datum in čas dostopa do spletnih vsebin, strojno in programsko opremo ali brskalnik, ki ga uporabljate, podatke o operacijskem sistemu vašega računalnika, različici aplikacije in jezikovne nastavitve. Zbiramo tudi podatke o klikih in prikazanih straneh. Za namene spremljanja in analiziranje tovrstnih informacij uporabljamo Google Analytics. V sklopu delovanja spletnih strani uporabljamo tudi piškotke. Če uporabljate mobilno napravo, zbiramo s pomočjo Google Analyticsa tudi podatke, ki identificirajo vašo mobilno napravo, nastavitve in karakteristike naprave, zrušitve aplikacije in druge sistemske aktivnosti.

Za kakšne namene zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke?

Vaše zbrane osebne podatke uporabljamo na več načinov. Uporabljali jih bomo za:
 • a. pošiljanje elektronskih novic in obvestil,
 • b. komuniciranje z vami (z vami smo v stiku tudi v drugih primerih – npr. rezervacija termina, pošiljanje izvidov, podajanje informacij o posegih in storitvah…, med drugim prek elektronske pošte, telefona ali SMS sporočila – izbrana metoda je odvisna od kontaktnih informacij, ki ste jih delili z nami),
 • c. izboljšanje naših storitev (osebne podatke uporabljamo tudi v analitične namene kot del našega truda, da izboljšamo naše storitve in izkušnje uporabnikov. Podatke pa lahko uporabimo tudi za testiranje, odpravljanje težav in izboljšavo delovanja in kakovosti naših spletnih storitev. Glavni cilj je optimizacija in prilagajanje naše spletne platforme vašim potrebam, zaradi česar je našo stran lažje in bolj prijetno uporabljati).
 • d. za pravne zadeve (poleg naštetega moramo v nekaterih primerih uporabiti vaše podatke za reševanje pravnih sporov, za regulativne preiskave in skladnost ali za upoštevanje zakonitih zahtev organov pregona.).
Razen zgoraj navedenih podatkov bomo izključno za potrebe dokazovanja osebne privolitve zbirali podatek o naslovu spletne strani, na kateri je bila dana vaša privolitev ter vašem IP naslovu, ko ste dali privolitev, čas privolitve in druga sporočila, ki nam jih boste poslali za izvrševanje vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Za namene spremljanja odjav in omejitev obdelave bomo zbirali datum odjave oziroma omejitve obdelave ter elektronska sporočila s katerimi ste bili obveščeni o odjavi in druga sporočila, povezana z izvrševanjem vaših pravic v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Imate pravico, da se od vseh naših elektronskih obvestil kadarkoli odjavite oziroma prekličete vašo privolitev. V vsakem elektronskem sporočilu, ki vam ga pošljemo, prejmete tudi povezavo na spletno stran z enostavno odjavo oziroma preklicem privolitve. Preklic privolitve je možen tudi v vsaki naši ambulanti, kjer podpišete obrazec v fizični obliki. Osebne podatke bomo obdelovali tako dolgo, dokler ne bomo prejeli vaše zahteve za odjavo, ki samodejno pomeni preklic privolitve. Po prejemu zahteve za odjavo (ali preklica privolitve) ne bomo več uporabljali zbranih osebnih podatkov za pošiljanje nobene vrste elektronskih sporočil, ki bi jih kot naše stranke eventuelno bili deležni. Po odjavi oziroma preklicu privolitve bomo podatke izbrisali v roku 30 dni. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave na podlagi privolitve pred njenim preklicem. Zbrane osebne podatke bodo obdelovali naši zaposleni, ki so zadolženi za komunikacijso s strankami. Pri obdelavi vaših osebnih podatkov na zgoraj opisani način upoštevamo naslednje pravne podlage: Za namene navedene pod točko a, b, c in d, potrebuje Kunapipi vašo privolitev. Za namen pod točko d, se Kunapipi sklicuje na pravno podlago, da je obdelovanje osebnih podatkov nujno za izvajanje pogodbe. Če potrebni osebni podatki niso posredovani, Kunapipi ne more izvesti storitve niti ne more zagotoviti pomoči uporabnikom. Za namen opisan pod točko d, se Kunapipi, kjer je ustrezno, sklicuje tudi na izpolnitev zakonskih obveznosti (kot so zakonite zahteve organov pregona).

Kontaktni podatki

Upravljavec osebnih podatkov za to privolitev je: GR8 marketing Andrej Blatnik s.p., Pod Ostrim vrhom 28A, Trbovlje, 1420 Trbovlje

Vaše pravice v zvezi z obdelavo osebnih podatkov

Pravica dostopa

Imate pravico preveriti ali o vas zbiramo osebne podatke in v tem primeru imate pravico tudi do vpogleda v te podatke. Če kot posameznik želite, da preverimo ali o vas zbiramo osebne podatke, lahko to pisno zahtevate po elektronski pošti.

Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, mi pa imamo obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati v naslednjih primerih:
 • posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, obdelavi ugovarja (glejte pravico do ugovora),
 • če posameznik prekliče privolitev, na podlagi katere poteka obdelava,
 • osebni podatki so bili obdelani nezakonito,
 • osebne podatke je treba izbrisati zaradi izpolnitve zahtev v predpisih,
 • za izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov,
 • za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
Izbrisa ne bomo izvedli, če je obdelava osebnih podatkov potrebna:
 • za izpolnjevanje pravne obveznosti obdelave na podlagi predpisov,
 • za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
Če kot posameznik želite, da vaše osebne podatke izbrišemo, lahko to pisno zahtevate. Pravico do izbrisa lahko uveljavljate samo v omejenih primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do popravka

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami. Ob upoštevanju namenov obdelave imate pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.

Pravica do ugovora

Ker osebne podatke obdelujemo za namene neposrednega trženja, imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da kadar koli ugovarjate obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami za namene takega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, kadar je povezano s takim neposrednim trženjem.

Pravica do omejitve obdelave

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico doseči, da omejimo obdelavo v primeru:
 • če oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov,
 • je obdelava nezakonita in kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe,
 • osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov potrebujete sami kot posameznik, na katerega se nanašajo,
 • ste kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler ni ugotovljeno ali naši zakoniti razlogi kot upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi kot posameznika.
Če ste kot posameznik zahtevali omejitev iz navedenih razlogov, potem lahko podatke le še shranjujemo, vse druge vrste obdelav pa lahko izvajamo le:
 • z vašo privolitvijo kot posameznika, na katerega se ti nanašajo,
 • za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov,
 • zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe ali
 • zaradi pomembnega javnega interesa Unije ali države članice.
Pred preklicem (torej prenehanjem) omejitve obdelave osebnih podatkov vas moramo o preklicu omejitve obvestiti kot posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki. Pravico do omejitve lahko uveljavljate samo v omejenih primerih, ki so našteti zgoraj.

Pravica do pritožbe nadzornemu organu

Brez poseganja v katero koli drugo upravno ali pravno sredstvo imate kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vložite pritožbo pri nadzornem organu, zlasti v državi članici, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve, če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši Splošno uredbo o varstvu podatkov. Nadzorni organ, pri katerem je vložena pritožba, vas bo kot pritožnika obvestil o stanju zadeve in odločitvi o pritožbi, vključno z možnostjo pravnega sredstva na podlagi 78. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov. Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, imate pravico, da vložite pritožbo na naslov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, e-pošta: gp.ip@ip-rs.si Informacijski pooblaščenec vas bo skladno s predpisi obvestil o stanju zadeve in njegovi odločitvi o pritožbi.