Zakaj je Lily Cup One najboljša za tiste, ki pričenjate z menstruacijo in za tiste, ki začenjate z uporabo menstrualnih skodelic

Zakaj je Lily Cup One za začetnice in novinke v menstruaciji

Rating: 5 out of 5.

Predvideni čas branja: 3 minute

Lily Cup One menstrualna skodelica je bila narejena posebej za tiste, ki z uporabo menstrualnih skodelic še nimajo izkušenj in bi rade iz tamponov ali blazinic prešle na skodelice ali pa za tiste, ki komaj začenjajo z menstrualnimi ciklusi.

Z vitkejšim dizajnom in mehurčkasto obliko je manj zastrašujoča za tiste z anatomsko manjšo nožnico. Skodelica ima tudi malenkost bolj prožen dvojni obroč, ki omogoča lažje razpiranje skodelice v nožnici.

Ne glede na to, ali ste šele začele z menstruacijo …

Mogoče ste že doživele menarho ali morda začenjate opažati prve znake, da bo kmalu nastopila vaša prva menstruacija.

Vsekakor gre za prilagoditev, zaradi katere lahko začutimo kopico neprijetnih občutkov. In čeprav vemo, da so menstruacije nekaj naravnega in običajnega, je nenadna potreba po spakiranju dodatnih stvari v šolsko torbo in stigma okoli odprtega nošenja menstrualnih izdelkov v šolsko stranišče vse preveč resnična.

Mnoge najprej začnejo z blazinicami, saj se te zdijo manj invazivne, vendar obstaja veliko razlogov, zakaj preiti na menstrualne skodelice.

Lažje je udejstvovanje pri raznih športnih aktivnostih (plavanje, tek, joga…), poleg tega pa imajo večjo zmogljivost, kar pomeni, da je lažje preživeti šolski dan, brez da bi morale v zasedeno kopalnico. Ne bojte se, pogovorite se s starši o uporabi menstrualne skodelice, čeprav jim je skodelica tuja – za vse je to lahko poučna izkušnja!

… ali pa ste pripravljene za vedno odstraniti tampone in blazinice za enkratno uporabo

Čeprav so nekateri plastični izdelki za enkratno uporabo nepogrešljivi, jih radi črtamo iz seznama kadar le lahko. Izračunajte koliko menstrualnih odpadkov lahko povzroči vsako menstrualno obdobje v vašem življenju!

Ena menstrualna skodelica je 3250 tamponov

Blazinice za večkratno uporabo so odličen način za zmanjšanje odpadkov, če pa ste redna uporabnica tamponov, pa menstrualna skodelica predstavlja naravno ekološko stikalo 🙂 Za razliko od tamponov, skodelica menstrualno tekočino zbira, zmanjša neprijetne vonjave in obenem omogoča, da opravljate vse zahtevne aktivnosti, vendar ima še nekaj posebnih prednosti pred tamponi.

Prvič, ker sedijo višje v nožnici in na vrhu tvorijo tesnjenje, zbirajo samo menstrualno tekočino. Tako se ostali vaginalni izločki ne absorbirajo kot pri tamponih, kar je za vas ne samo bolj udobno, ampak tudi poskrbi, da ne prihaja do izsušitve nožnice. Lily Cup One zbira tudi več menstrualne tekočine kot tampon, v povprečju za dva srednje velika tampona, kar pomeni, da lahko zdržite dlje, ne da bi vas skrbelo – manj prekinitev delovnega dne!

Povzeto po Intimina.com in Lane Baumeister

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja