Srbenje nožnice

VPRAŠANJE:

Že več kot teden me ob vhodu v nožnico srbi, bila sem pri ginekologinji je pregledala notranjost je rekla da je vse ok. Zunaj pa naj se mažem s hladilnim. Ne pomaga nič. In še noseča sem.

ODGOVORJA:

stanko-pusenjak srbečica

MAG. STANKO PUŠENJAK, DR. MED.

Hladilno mazilo je res minimum od minimuma in verjamem, da ne deluje, saj ni zdravilo. Predlagam, da simptomatko raje poskusite z Alkaginom, ki vsebuje ognjičev ekstrakt, zelo verjetno pa kljub temu, da se ničesar ne vidi, vseeno gre za glivični problem, zato si nabavite še Canesten svečke in kremo ali Daktarin kremo. Priporočam uporabo okrog 7 dni.
Mišo Rajić

MIŠO RAJIĆ, DR. MED.

Glivične infekcije nožnice so v nosečnosti pogostejše, zato bi predlagal uporabo Canesten kreme 2x dnevno. Če se stanje po 3 dneh ne izboljša pa svetujem ponoven obisk izbranega ginekologa.
Katarina Galič Jerman

KATARINA GALIČ JERMAN, DR. MED.

V nosečnosti se pogosto pojavi glivično vnetje. Če ni klinično vidno, predlagam preparate 20% Na tetraborati. V nosečnosti je lahko vzrok teh težav že sam edem zunanjega in notranjega spolovila ali krčne žile spolovila. Odsvetujem vsakodnevno uporabo vložkov, umivanje s hladno vodo in intimnim milom s primernim ph. V kolikor se težave stopnjujejo, pa ponoven pregled pri ginekologu.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja