Slabosti v nosečnosti in Antimetil

VPRAŠANJE:

Pozdravljeni! Sem na začetku druge nosečnosti. Kot v prvi, mi je tudi v drugi slabo. S tem, da v prvi so bile to običajne jutranje slabosti, sedaj pa trajajo po cel dan ter zbujam se tudi ponoči oz. zaradi tega ne morem spati. Lakote sploh ne čutim, kvečjemu se morem prisiliti, da sploh nekaj pojem, ker imam konstantno občutek, da imam poln trebuh. S čim si lahko pomagam pri teh slabostih? Kupila sem si coca colo (ki jo svetujejo pri slabostih), danes sem si kupila še prepečenec ter tablete Antimetil. Je še kaj takega, kar bi lahko pomagalo? Zjutraj komaj vstanem, v službi komaj preživim, ostalo je pa tudi kot nočna mora, kar se tiče slabosti in si ne predstavljam, da bi tako bilo še nekaj mesecev. Najlepša hvala za odgovor.

ODGOVORJA:

stanko-pusenjak slabost v nosečnosti

MAG. STANKO PUŠENJAK, DR. MED.

Spoštovani, Antimetila ne bi jemal, zlasti ne tako zgodaj v nosečnosti, ker ni dovolj dokazov, da je zdravilo proti slabostim dovolj varno v nosečnosti. Mogoče poskusite z ekstraktom ingverja, sicer pa poskusite, če že kaj pojeste, zaužiti vsaj kakšno banano, v kateri je dovolj kalija, kajti pomanjkanje tega elektrolita lahko poslabša stanje že samo po sebi. Če boste pretirano bruhali, je včasih potrebna tudi enodnevna infuzijska terapija v bolnišnici in izjemoma tudi večkrat. Če vam je tako zelo slabo, imate pravico do staleža, vsaj za ta čas, dokler se slabosti ne umirijo, je pa res, da se to lahko zgodi šele po 12. do 14. tednu nosečnosti. Poskrbite tudi za ustrezno hidracijo, ker je to vitalnega pomena tako proti slabosti kot proti zapletom v nosečnosti.

Preberite tudi:

Ena misel na “Slabosti v nosečnosti in Antimetil

  1. Blažka Dolinšek pravi:

    Jaz sem v obeh nosečnostih jemala Antimetil, svetovala mi ga je moja gin. Pol sm tudi v lekarni vprašala in so mi rekli, da je ok če jemljem to. Mi je pa ful pomagalo :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja