Kakšna je razlika med menstrualnima skodelicama Ziggy Cup in Lily Cup?

Predvideni čas branja: 3 minute

Trg menstrualne nege je res pester. Toda, ko se odločite za prenehanje uporabe tamponov in se podate na pustolovščino z menstrualnimi skodelicami se še vedno poraja nekaj vprašanj.

Eno izmed teh vprašanj je:

Kakšna je razlika med menstrualnim diskom Ziggy Cup in ostalimi menstrualnimi skodelicami iz linije Lily Cup? Poglejmo najprej, kaj so ključne značilnosti menstrualnih skodelic.

Ključne značilnosti menstrualnih skodelic

Smo prave navdušenke nad menstrualnimi skodelicami, zato ne potrebujemo prav veliko, da se v nas prebudi želja o debatiranju o vidikih menstrualnih skodelic.

Vse menstrualne skodelice Intimina so izdelane iz 100% medicinskega silikona in ob ustreznem čiščenju in negi zdržijo do 10 let. Tako prihranite denar in našemu planetu prihranite veliko količino odpadkov.

Ena menstrualna skodelica je 3250 tamponov

Še več, če se vam zdi, da imate močnejši menstrualni tok, so morda menstrualne skodelice točno tisto kar potrebujete. Imajo veliko več zmogljivosti kot običajni tamponi. Toda pri izbiri popolne skodelice je vedno nekaj pomislekov in vprašanj.

Lily Cup linija menstrualnih skodelic

Lily Cup menstrualne skodelice (Lily Cup One, Lily Cup Compact in Lily Cup Clasic) so na voljo v različnih oblikah in velikostih. Nekatere so namenjene ženskam, ki se prvič srečujete s skodelicami (ali komaj vstopate v menstrualno obdobje). Potem so tu še zložljive skodelice in klasične skodelice, ki so v različnih velikostih.

Vsi ti različni slogi skodelic imajo tudi različne značilnosti, ki dopolnjuje različne telesne značilnosti. Toda vse sledijo istemu oblikovalskemu principu.

Ko so menstrualne skodelice razprte in pripravljene za nošenje, tvorijo obliko obrnjenega stožca in so vstavljene tako visoko v nožnico, da se ne občutijo. Odlično se obnesejo! Niso pa edina možnost…

Ziggy Cup

Ziggy je ena novejših menstrualnih skodelic in izgleda nekoliko drugače kot skodelice iz linije Lily Cup! Namesto stožčaste oblike je ovalna in ploska, zato ji rečemo tudi menstrualni disk.

Ziggyjeva nenavadna oblika je takšna zato, ker mora biti takšna. 🙂

Njegova ovalna, ploska oblika menstrualnega diska pomeni, da nima le dvakrat večje zmogljivosti od povprečne skodelice (zadrži kar 75ml), temveč se popolnoma prilega vašemu telesu in ponuja popolno udobje.

Zaradi ploskosti je namenjen tudi tistim z zelo nizkim materničnim vratom.

vstavljanje Lily Cup in Ziggy Cup
Vstavljanje Ziggy Cup in Lily Cup

Ker Ziggy Cup leži tako visoko v nožnici, pomeni, da lahko uživate tako v menstrualni zaščiti kot pri spolnih odnosih. Ja prav ste slišale, Ziggy Cup menstrualni disk je namenjen, da se ga lahko uporablja med spolnimi odnosi. (Veliko vas je vprašalo tudi, ali Ziggy Cup menstrualni disk nudi zaščito pred zanositvijo. Odgovor je: ne.)

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja