Pripomočki za krepitev mišic medeničnega dna

Pripomočki za krepitev mišic medeničnega dna

Predviden čas branja: 4 minute

Pripomočki za krepitev mišic medeničnega dna prispevajo k pravilnemu izvajanju vaj kot tudi povečajo intenzivnost treninga in pripeljejo do hitrejših in boljših rezultatov. Tako hitro ublažite simptome in nelagodje, ki nastanejo zaradi posledic šibkih mišic medeničnega dna, do česar lahko pride zaradi različnih vzrokov.

Mislite, da imate šibko medenično dno? Obstaja nekaj znakov in simptomov šibkega medeničnega dna, na primer uhajanje urina med kihanjem, kašljanjem, tekom, hojo po stopnicah – strokovno temu rečemo stresna urinska inkontinenca in je pogosto stanje pri ženskah. Vsaka tretja ženska v ZDA bo nekoč doživela inkontinenco, oslabljeno delovanje mišic medeničnega dna, kar je pogost pojav po nosečnosti in porodu.

Tudi če je ta podatek nekaj povsem normalnega, nam ni vseeno, kako to vpliva na vaše življenje. Zato so bili v sodelovanju z ženskami in ginekologi ustvarjeni pripomočki za krepitev mišic medeničnega dna, ki vam bodo pomagali pravilno izvajati vaje za krepitev mišic medeničnega dna in vadbo dvigniti na višji nivo.

Več o tem kaj so Keglove vaje, kaj je zdrs medeničnih organov, katere simptome poznamo in pomembnost Keglovih vaj za moškem si preberite TUKAJ.

Poglejmo si pripomočke, ki jih ponujamo v naši spletni trgovini, v čem se ti pripomočki za krepitev mišic medeničnega razlikujejo in kateri so bolj primerni glede na vaš življenjski slog.

Pripomočki za krepitev mišic medeničnega dna

Keglove kroglice Laselle™

Keglove kroglice Laselle™ so majhne kroglice, ki imajo v sredini prosto-gibljivo kroglico, ki deluje kot utež (28g, 38g, 48g). Zato jim pravimo tudi vaginalne uteži. Prevlečene so z 100% medicinskim silikonom, in za lažje odstranjevanje vsebujejo vrvico.

Kako delujejo Laselle™ keglove kroglice?

Keglove kroglice Laselle™ so preproste, a učinkovite vaginalne uteži. Ko izvajate trening, se notranja utež vrtinči in tako izvaja dodatne premike, vaše telo pa se tem premikom nezavedno prilagaja in jim sledi. Notranja utež, ne samo, da nudi dodatno težavnost pri izvajanju treninga mišic medeničnega dna, temveč tudi potrjuje pravilno postavitev kroglice. Obstajajo različne teže Keglovih kroglic 28g, 38g in 48g, katere pa lahko med seboj povezujemo v 6 različnih težavnostnih stopenj.

Uporaba vaginalnih uteži kot so Laselle kroglice, treningu za krepitev mišic medeničnega dna kot ga že poznate (stiskanje, držanje, pavza) dodajo intenzivnost in pripomorejo k hitrejšim in boljšim rezultatom.

Komu so namenjene?

Keglove kroglice Laselle™ so namenjene tistim ženskam, ki so prepričane, da znajo pravilno izvajati Keglove vaje in treningu želijo dodati intenzivnost.

Pametna naprava Kegelsmart™

Pametna naprava za krepitev mišic medeničnega dna Kegelsmart™ je zelo podobna vibracijski krogli, vendar je pravzaprav pametni trener, ki vas vodi skozi vadbo in ves čas spremlja vaš napredek.

Kako deluje Kegelsmart™?

Kegelsmart™ je prevlečen s 100% medicinskim silikonom. Pod silikonom pa so posebne ploščice občutljive na pritisk, ki dejansko zaznajo, kako močno mišice stiskajo napravo. KegelSmart na podlagi teh informacij ustvari prilagojen program vadbe in na podlagi vašega napredka nastavi vadbo prilagojeno vam.

KegelSmart vklopite, vstavite, stiskate ko vibrira in se sprostite, ko se ustavi. Ko ga naslednjič vklopite bo gumb utripnil tolikokrat, da boste vedeli na kateri stopnji se nahajate in ali napredujete.

Komu je Kegelsmart™ namenjen?

Niste prepričane ali Keglove vaje izvajate pravilno? Potem je KegelSmart kot nalašč za vas! KegelSmart vas bo vodil skozi vadbe in poskrbel tako za pravilno namestitev kot za pravilno izvajanje vadbe. V kolikor pa ste že izkušene pri izvajanju Keglovih vaj, pa je KegelSmart odličen pri spremljanju napredka.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja