Menstrualna skodelica: 3 najučinkovitejše metode prepogibanja menstrualne skodelice

Zlaganje menstrualne skodelice

Predvideni čas branja: 5 minut

Vsi imamo svoje edinstvene načine, kako počnemo določene stvari. Še posebej, kako uporabljamo nekaj tako osebnega, kot je menstrualna skodelica.

Različnim ženskam ustrezajo različne stvari, zato ni rečeno, da bo vsak način zlaganja skodelice, ki ustreza prijateljici, ustrezal tudi vam.

V tem prispevku bomo predstavili 3 naše najljubše načine, kako zložiti menstrualno skodelico, da bo vstavitev skodelice sčasoma postala enostavna.

Postavite se v položaj

Če jo pravilno vstavite, bo menstrualna skodelica sedela dokaj nizko v vaginalnem kanalu. Skodelica bo ostala zložena ali zvita vse dokler ne pride mimo sramne kosti, nato pa se bo nežno razprla in bo pripravljena na zbiranje menstrualne tekočine.

Poglejmo si 3 najljubše načine zlaganja menstrualne skodelice s pomočjo Lily Cup in Lily Cup Compact.

Pregib s stiskom navzdol (školjka)

To je verjetno naš najljubši način zlaganja menstrualne skodelice. Ta način pripomore, da je skodelica še posebej majhna in nekoliko bolj toga, tako da jo je zelo enostavno vstaviti.

Ta način zlaganja olajša potiskanje skodelice v vaginalni kanal, preden se skodelica razpre. Ta način priporočamo tistim, ki prvič uporabljate menstrualno skodelico.

Kako zložiti

  1. Potisni sprednji rob skodelice navzdol in noter.
  2. Drži skodelico blizu dna, da ostane zložena.
  3. Konico nežno vstavi v nožnico.
V način zlaganja

C-pregib

Eden izmed najbolj priljubljenih pregibov menstrualnih skodelic je C-pregib. Pri tej tehniki skodelico preprosto prepognete, da zgleda kot črka C.

Ta način zlaganja je preprost, vendar nekatere uporabnice ugotavljajo, da se pri tej tehniki skodelica malenkost težje razpre kot pri pregibu s stiskom navzdol. (Naj te to ne odvrne od tega, da poskusiš s tem načinom.)

Kako zložiti

  1. Skodelico stisni skupaj, tako da jo sploščiš.
  2. Prepogni jo na polovico, tako da bo videti kot črka C.
  3. Skodelico tesno drži ob robu, da ne izgubi oblike.
  4. Nežno vstavi rob v nožnico.
C način zlaganja

Prepogibanje v obliko tampona

Ta način je namenjen samo uporabnicam Lily Cup, saj je edina menstrualna skodelica, ki se lahko zloži tako tanko kot tampon. Ta način zlaganja večinoma ustreza tistim ženskam, ki so včasih uporabljale tampone, saj je postopek vstavljanja zelo podoben.

Kako zložiti

  1. Skodelico stisnite skupaj s pritiskom na krajši sprednji rob, tako da je sploščena.
  2. Zvij jo iz ene strani.
  3. Tesno jo primi, da ostane zavita, nato jo nežno vstavi.
Zvijanje menstrualne skodelice

Zaključek

Ne glede na to, kateri način zlaganja menstrualne skodelice ti je najbolj všeč, vedno poskrbi, da se bo tvoja skodelica popolnoma razprta, saj bo le tako tesnila.

Pravilno tesnjenje je bistvenega pomena za udobno uporabo skodelice, in da ne pride do puščanja.

Namig: Če se ti zdi malce zapleteno, poskusi vstaviti skodelico nekoliko višje, kot bi morala biti sprva in nato s prstom zakroži okrog skodelice, da preveriš ali se je lepo razprla (potisni prst do vrha skodelice). Ko si preverila, da je skodelica razprta, jo primi za pecelj in povleci počasi nižje, kjer bo prišlo do tesnjenja.

Ali je pravilno vstavljena menstrualna skodelica

To so tri izmed naših najljubših tehnik zlaganja menstrualnih skodelic. Uporabljajte tisti način, ki bo za vas najustreznejši. (Mimogrede, na tem priljubljenem videu predstavljajo kar devet načinov prepogibanja menstrualnih skodelic.)

Povzeto po Intimina.com

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja