Nakup menstrualne skodelice Intimina

Predvideni čas branja: 6 minut

Menstrualna skodelica Intimina

Članek je namenjem vsem tistim, ki iščete izjemno kvalitetno menstrualno skodelico. Bodisi ste že uporabnica, toda ste s trenutno izbiro nezadovoljna, ali pa iščete prvič. Pomagali vam bomo pri izboru takšne menstrualne skodelice, ki bo ustrezala vam

Na svetovnem trgu je precejšnja izbira menstrualnih skodelic (o tem smo pisali že v našem članku Zgodovina menstrualne skodelice), po tehtnem premisleku, pa smo se odločili, da bomo v Sloveniji začeli ponujati menstrualne skodelice Intimina.

Intimina

Intimina je švedska blagovna znamka, ki ponuja edinstveno paleto izdelkov, namenjeno intimnemu zdravju žensk. Njihovo poslanstvo je ponuditi izdelke in informacije vsem ženskam – od prve menstruacije do menopavze.

Kateri so naši razlogi, da smo se odločili za Intimino?

Naj se najprej dotaknemo bolj splošnih razlogov:

 • So priročne, ker zagotavljajo do 12 ur zaščite.
 • So zdravju prijazne, ker menstrualni tok zbirajo, namesto absorbirajo kot tamponi. Posledica te je ta, da nožnica ni osušena, se ne draži in nima vonjav.
 • Menstrualne skodelice Intimina so higienične. Sestavljene so iz 100% mehkega medicinskega silikona, ki ne vsebuje lateksa in hipoalergenov.
 • So varne, brez kemikalij, vlaken ali belil.
 • So okolju prijazne, saj onesnažujejo okolje neprimerno manj kot tamponi.
 • So izjemno žepu prijazne, saj so namenjeni večkratni uporabi in zdržijo tudi do 10 let!

Bolj specifični razlogi za naš izbor pa so naslednji:

 • Intimina kot blagovna znamka je zelo blizu Kunapipijevemu načinu razmišljanja (njihovi izdelki in informacije so vedno preverjene s strani strokovnih strokovnjakov, kot so ginekologi).
 • So družbeno odgovorno podjetje, ki jim je mar za žensko zdravje.
 • Intimina izdelki se proizvajajo na odgovoren način – s procesi, ki porabijo manj energije, manj vode in na splošno manj materialov.
 • Pokrivajo 2 področja, ki sta izjemnega pomena: menstruacija in linija izdelkov za trening mišic medeničnega dna.
 • V Sloveniji so že bile testirane, kjer so bile uvrščene v sam vrh.

Ponujamo 4 različne menstrualne skodelice Intimine:

1. Menstrualna skodelica Lily Cup Compact

Menstrualna skodelica Lily Cup Compact je začela svojo uspešno pot s Kickstarter kampanjo leta 2016, kjer se je predstavila s svojim zložljivim dizajnom – prvim in edinim na tržišču.

Menstrualna skodelica Lily Cup Compact

Zložljiva menstrualna skodelica predstavlja 100% varnost. Zložljivost skodelice omogoča, da jo imate vedno na dosegu rok (npr. v torbici ali celo denarnici).

Lily Cup Compact tako lahko uporabljate kot, da jo imate vedno pri sebi, kot prvo pomoč, ko vas menstruacija preseneti ali pa jo zaradi primernosti uporabljate v vseh dneh menstrualnega obdobja.

V primerjavi z ostalimi skodelicami na tržišču je mehkejša in če vam katera od ostalih skodelic povzroča težave glede pritiskanja in povzroča bolečine, je lahko naša skodelica prava za vas.

Če se s skodelico srečujete prvič boste na začetku potrebovale malo prakse glede vstavljanja in odstranjevanja. Lily Cup Compact velikost A v dolžino meri 58 mm, ravno tako velikost B. Premer Lily Cup Compact A je 42 mm, velikost B pa 45 mm, zato je najboljša za tiste s povprečno višino materničnega vratu ali več. Lahko pa tudi eksperimentirate na način, da skodelico delno zložite in jo tako skrajšate (nekatere to uspešno prakticirajo).

2. Menstrualna skodelica Lily Cup

Menstrualna skodelica Lily Velikost A

Menstrualna skodelica Lily Cup je s svojim kiparskim dizajnom in svilnato gladkim silikonom najlepša menstrualna skodelica na trgu (in pika ? ).

Obe velikosti A in B sta dolžine 78mm (Lily Cup A zadrži 28ml, Lily Cup B pa 32ml menstrualne tekočine. ), lahko pa jo skrajšamo za 8mm. Zaradi daljše dolžine od ostalih skodelic je popolna za tiste z visokim materničnim vratom.

Edinstven dizajn ima gladek rob, zaradi česar je udobna izbira, če imate pri drugih skodelicah občutek pritiskanja na mehur in druge nelagodne občutke. Je mehkejša od ostalih in jo med nošenjem ne boste čutile. Zaradi mehkobe pa ima za povečanje stabilnosti na hrbtni strani narejeno dodatno oporo, ravno tako je dodatno ojačan obroč, vendar ne toliko, da bi bilo moteče.

3.Menstrualna skodelica Lily Cup ONE

Menstrualna skodelica Lily OneMenstrualna skodelica Lily One

Lily Cup ONE je menstrualna skodelica, ki jo priporočamo začetnicam in vsem, ki niste prepričane o višini materničnega vratu.

Brez peclja je dolga le 47mm, zato je najkrajša menstrualna skodelica v liniji izdelkov INTIMINA, kar pomeni, da bo delovala pri vseh uporabnicah, razen pri tistih z zelo nizkim materničnim vratom.

Znana je po svoji kompaktnosti in mehkobi silikona, zaradi česar jo tudi priporočamo začetnicam. Pecelj je ploščate in zankaste oblike, ni predolg in je dovolj udoben. Lahko pa se ga tudi skrajša.

Lily Cup ONE zadrži 20ml menstrualne tekočine kar je malenkost manj od ostalih skodelic zaradi njene kompaktne zasnove. Skodelici je priloženo plastično ohišje z odprtinami za odzračevanje. Izmed skodelic je ta najmehkejša, zaradi česar je izjemno udobna, vendar bo pri vstavljanju zaradi tega potrebno malce več vaje.

4. Menstrualna skodelica Ziggy Cup

Menstrualna skodelica Ziggy Cup

Menstrualna skodelica ali disk Ziggy Cup je revolucija med menstrualnimi skodelicami.

Zakaj? Ker se nosi povsem drugače kot klasična menstrualna skodelica – namreč leži diagonalno in pod materničnim vratom ter zavzame malo prostora v nožničnem kanalu.

Nekaterim so menstrualni diski všeč, ker omogočajo spolni odnos v času menstruacije. Druge imajo raje disk, ker jim je udobnejši od menstrualnih skodelic. Disk omogoča večji volumen zbiranja menstrualne tekočine kot klasična skodelica in ga lahko nosite tudi, če imate nizek maternični vrat.

Za razliko od drugih diskov na trgu je Ziggy Cup za večkratno uporabo in je njegova življenska doba do 2 leti. Narejen je isto iz svilnato mehkega medicinskega silikona, ki se uporablja pri vseh Intimina izdelkih.

Med tem ko so drugi diski okrogli, ima Ziggy Cup ergonomsko obliko, ki bolje ustreza vaši anatomiji.

Izbira velikosti in primerjava menstrualnih skodelic

Za lažji izbor smo pripravili tudi primerjalno tabelo velikosti, ki vam bo v pomoč pri izboru vaše menstrualne skodelice.

Menstrualna skodelica Lily OneMenstrualna skodelica Lily Compact Velikost AMenstrualna skodelica Lily Compact Velikost BMenstrualna skodelica Lily Velikost AMenstrualna skodelica Lily Velikost BMenstrualna skodelica Ziggy Cup 2
Lily Cup One™Lily Cup Compact™Lily Cup™Ziggy Cup™ 2
Cena24.95€29.95€29.95€44.95€
Moč menstrualnega tokaRahla - SrednjaRahla - SrednjaRahla - MočnaRahla - Močna
ZAZačetniceA - še niste rodile oz. ste rodile s carskim rezom.
B - ste že rodile ali pa imate šibkejše medenično dno.
Imate višji maternični vrat in:

A - še niste rodile oz. ste rodile s carskim rezom.
B - ste že rodile ali pa imate šibkejše medenično dno.
Med intimnim odnosom

A - nizek maternični vrat
B - visok maternični vrat
Kapaciteta20mlA 18ml / B 23mlA 28ml / B 32mlA 50ml / B 76ml
Zložljivadada
Škatlicadadaetujida
Idealna za začetniceda
Idealna za dekleta z višjim materničnim vratomdada
Se lahko nosi med intimnim odnosomda
Dimenzija47mm x 39mm x 39mmVelikost A 58 x 42 x 42mm
Velikost B 58 x 45 x 45mm
Velikost A 78x 40x 40mm
Velikost B 78x 43.5 x 43.5mm
Velikost A 62x 57x 35mm
Velikost B 73x 67 x 35mm
VelikostEnojna enojnaA in B Velikost A in BA in B Velikost A in BA in B Velikost A in B

 

Zaključek

Morda ste ena tistih, ki se znajdete v trgovskem hodniku, zrete po policah z menstrualnimi izdelki in v vas strmi precej škatlic z napisom “menstrualna skodelica”. Mogoče je ideja za vas nova ali pa je želja po njej, ker ste zanjo slišali in želite poizkusiti.

Menstrualna skodelica vam lahko spremeni življenje.

Če imate kakšno vprašanje o liniji izdelkov Intimina, se lahko obrnete direktno name (monika@kunapipi.si) in z veseljem vam bom pomagala pri izbiri pravega izdelka.

Preverite našo novo ponudbo kvalitetnih intimnih izdelkov – sigurno najdete kaj zase! (p.s. Imamo tudi brezplačno dostavo.)

Keglove vaje

Yoni jajčka

89,90
Ni na zalogi
-20%
Original price was: 99,90€.Current price is: 79,92€.
-20%
Original price was: 49,59€.Current price is: 39,67€.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja