Katera velikost menstrualne skodelice je primerna za vas?

Menstrualna skodelica velikost

Predvideni čas branja: 5 minut

Razmišljate o nakupu svoje prve menstrualne skodelice in ne veste katera velikost menstrualne skodelice je primerna za vas?

Če ste prebrali, kako vam lahko menstrualne skodelice prihranijo denar in obenem pomagajo zmanjšati količino odpadkov, verjetno komaj čakate, da naročite skodelico in jo ob naslednji menstruaciji preizkusite.

Ena izmed večjih ovir pri nakupu je izbrati pravilno velikost menstrualne skodelice. V tem prispevku vam bomo odgovorili na to vprašanje.

Glede na različne velikosti menstrualnih skodelic, si poglejte spodnjo tabelo in navodila, da boste prepričane katera je tista prava skodelica za vas.

PRIMERJALNA TABELA MENSTRUALNIH SKODELIC

Menstrualna skodelica velikost Primerjalna tabela

Kapaciteta

Menstrualna skodelica velikost, kapaciteta

Zložljivost skodelice

Menstrualna skodelica velikost zložljivost

Škatlica za shranjevanje

Škatlica

Se lahko uporablja med spolnimi odnosi

Uporaba med spolnimi odnosi

Dimenzije/Velikost

Lily Cup Compact:

A 58x42x42 mm / B 58x45x45 mm

Lily Cup:

A 78x40x40 mm / B 78×43,5×43,5 mm

Lily Cup One:

47x39x39 mm

Ziggy Cup:

76x65x65 mm

Z zgoraj navedenimi informacijami ste že skoraj pripravljene na nakup menstrualne skodelice. Potrebno pa je preveriti še nekaj drugih stvari.

Zgodovina vašega intimnega zdravja

Zaradi različne anatomske zgradbe vsake ženske, smo v sodelovanju z ginekologi izdelali različne velikosti in oblike menstrualnih skodelic. S tem namenom so menstrualne skodelice Lily Cup Classic in Lily Cup compact izdelane v velikostih A in B.

Večja, velikost B je namenjena za tiste, ki ste že bile noseče. Tudi če niste imele vaginalnega poroda, lahko nošenje otroka v času nosečnosti povzroči šibkost mišic medeničnega dna, zaradi česar je bolj primerna nekoliko večja menstrualna skodelica.

Če je menstrualna skodelica velikosti B tista prava v času po porodu, se boste po okrepitvi mišic medeničnega dna vrnile na velikost A. Vsekakor je to odvisno od vas, zato vam priporočamo, da si preberete prispevek Keglove vaje oz. trening mišic medeničnega dna – za ženske in moške, kjer izveste kako po različnih stanjih z vajami za krepitev mišic medeničnega dna priti nazaj v formo in zakaj je to pomembno.

Če ste komaj pričele z menstruacijami, vas lahko skrbi, da bodo menstrualne skodelice za vas prevelike. To je razlog, zakaj je bila izdelana skodelica Lily Cup One. Zaradi manjše velikosti in drugih oblikovnih lastnosti je tako idealna za novopečene v menstrualnih obdobjih, kot za tiste izkušene, ki komaj začenjate z uporabo menstrualnih skodelic.

Merjenje višine materničnega vratu

Višina materničnega vratu je pri izbiri menstrualne skodelice zelo pomembna. Višina materničnega vratu pomeni dolžino nožnice (dolžino vaginalnega kanala). Višina materničnega vratu je pri vsaki ženski drugačna in se skozi celoten ciklus spreminja. Zato priporočamo, da med menstruacijo in tudi v vmesnem obdobju preverite, ali poznate najnižjo točko, ki jo dosežete.

Vse kar potrebujete so čisti prsti in podrobna razlaga merjenja višine materničnega vratu, ki jo najdete TUKAJ.

Če višino napačno presodite, lahko steblo menstrualne skodelice še vedno skrajšate, vendar priporočamo Lily Cup One in Lily Cup Compact za tiste ženske s krajšim materničnim vratom.

Več informacij za lažjo odločitev

Preberite še nekaj dodatnih člankov, ki primerjajo menstrualne skodelice, da boste lahko prepričane, da ste se pravilno odločile!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja