Kako izbrati: Lily Cup ali Lily Cup Compact

Katero menstrualno skodelico izbrati

Rating: 5 out of 5.

Predvideni čas branja: 7 minut

Dve skodelici – ena izbira.

Lily Cup ali Lily Cup Compact sta si tako podobni, a tako različni. Obe menstrualni skodelici sta narejeni iz najbolj gladkega 100% medicinskega silikona, ki poskrbi, da sta skodelici super udobni in se med menstruacijo počutite brezskrbno in udobno.

Ne glede na to, katero skodelico boste izbrali, boste zaščitene vsaj 8 ur, zmanjšale boste količino odpadkov, izbrale zaščito brez prisotnosti kemikalij in se obenem počutile udobno. Naše menstrualne skodelice so edinstvene kot žensko telo in si je vredno vzeti nekaj časa, da si poiščete popolno skodelico.

V nadaljevanju smo izpostavili ključna dejstva in številke, da izberete svojo popolno menstrualno skodelico.

Višina materničnega vratu

Ko vstavite menstrualno skodelico v nožnico je pomembno, da se menstrualna skodelica prilega nožnici. To pomeni, da je pri izbiri skodelice pomembna višina materničnega vratu (dolžina nožnice). Vse, kar morate storiti, je, da v nožnico vstavite čist prst in začutite še posebej trden delček (nekoliko je podoben konici nosu). To je konica materničnega vratu.

Višina in oblika materničnega vratu se pri vsaki ženski razlikuje in se skozi celoten cikel spreminja. Priporočamo da med menstrualnim ciklom in celo med menstruacijo preverite, kje je najnižja točka materničnega vratu, ki jo dosežete. Podrobno razlago merjenja višine materničnega vratu najdete tukaj.

Imam nizek maternični vrat…

Ženskam z nižjim materničnim vratom na splošno priporočamo Lily Cup Compact. Ta skodelica je veliko krajša od Lily Cup skodelice in bi morala udobno sedeti pod materničnim vratom. Kljub temu nekatere ženske z nižjim materničnim vratom ugotovijo, da se jim daljša skodelica, kot je klasična Lily Cup, bolje prilega ali pa ji preprosto obrežejo steblo skodelice, da se bolje prilega.

Lily Cup Compact

Poševni zgornji rob pri Lily Cup skodelici lahko odlično deluje tudi pri nižjem materničnem vratu – pazite le, da bo nižja stran obrnjena proti vašemu materničnemu vratu in da je zadnja stran skodelice, ki ima ojačan del, obrnjena proti hrbtenici . Vse je odvisno od vaše anatomije, vsekakor pa se morate pred nakupom menstrualne skodelice Lily Cup prepričati, da je vaš vaginalni kanal dovolj dolg.

Imam visok maternični vrat…

Če imate visok maternični vrat, imate na splošno več možnosti pri izbiri menstrualne skodelice.

Nekatere ženske prisegajo na daljšo skodelico, kot je Lily Cup, ki ima dvojno prednost, tako večje zmogljivosti kot dolžino stebla. Daljše skodelice običajno sedijo bližje vaginalnemu vhodu, zato jih je nekoliko lažje odstraniti.

Kar pa ne pomeni, da ne morete nositi Lily Cup Compact – to je odvisno od vaših želja. Pri Lily Cup Compact boste pri odstranjevanju morale le malenkost bolj uporabiti mišice medeničnega dna.

Moč menstrualnega toka

Ne glede na to, ali potrebujete super plus tampon ali pa samo blazinico, ki vas popelje skozi najtežji dan, je pretok še en pomemben element, ki igra pomembno vlogo pri izbiri menstrualne skodelice.

Dobra stvar pri menstrualni skodelicah je, da jih je mogoče ponovno uporabiti, tako da če se skodelica čez nekaj časa napolni, jo le izpraznite in ponovno vstavite. Skodelice vaše nožnice ne izsušijo kot tamponi, ker menstrualno tekočino zbirajo in ne vpijajo. Zato vas ne glede na to, kako se vaš pretok skozi cikel spreminja, nikoli ne bo dražila.

Lily Cup – lahek do zelo močan menstrualni tok

Lily Cup je ena izmed skodelic večjih zmogljivosti na tržišču, zato je odlična za vse, od lahkega do zelo močnega menstrualnega toka. Velikost A (svetlo roza) zadrži 28 ml, velikost B (temno roza) pa 32 ml.

Je odlična izbira za ženske, ki imajo močne menstruacije ali menstruacije s prisotnostjo strdkov.

Lily Cup Compact – lahek do srednje močan menstrualni tok

Lily Cup Compact je bolj drobna skodelica, zato je na splošno priporočljiva za ženske z lažjim menstrualnim tokom. Velikost A (svetlo roza) zadrži 18 ml, velikost B (temno roza) pa 23 ml – kar je še vedno večja zmogljivost od tampona!

Če imate močne menstruacije, lahko še vedno uporabljate Compact menstrualno skodelico, vendar jo boste verjetno morale le nekoliko pogosteje prazniti.

Bonus

Čeprav so najpomembnejši dejavniki pri izbiri menstrualne skodelice zagotovo višina materničnega vratu, ki ji sledi pretok, obstaja nekaj *posebnih* dodatnih funkcij.

Menstrualna skodelica Lily Cup Compact A

Lily Cup Compact

Lily Cup Compact predstavlja revolucijo med menstrualnimi skodelicami. Je prva zložljiva menstrualna skodelica na svetu.

Zloži se v kompaktno škatlico, ki je namenjena za shranjevanje v torbi, denarnici ali žepu in vedno na dosegu v nujnih primerih.

Nobena druga skodelica ni tako priročna (ali tako prikupna).

Menstrualna skodelica Lily Cup velikost A

Lily Cup

Lily Cup Classic ima oblikovan edinstven rob brez razlitja, kar pomeni, da pri praznjenju menstrualne skodelice ne prihaja do razlivanja, ki bi ga lahko imeli pri drugih menstrualnih skodelicah na tržišču.

Obroč Lily Cup skodelice je prav tako poševen in zasnovan tako, da se popolnoma prilega anatomiji vašega telesa/nožnice.

Menstrualna skodelica, ki se zvije v velikost tampona, je atraktivnega videza in se boste z njo počutile zelo sproščujoče in navdušene!

Odločitev je vaša

Zdaj, ko poznate dejstva, lahko pretehtate vsak dejavnik in se odločite, katera menstrualna skodelica je za vas najboljša, Lily Cup ali Lily Cup Compact. Ne pozabite, da ena skodelica ne izključuje lastništva druge, nekatere se celo odločijo in vmes skodelico zamenjajo.

Odvisno od obdobja in menstruacije. Lily Cup Compact je lahko vedno pri roki, da vas prvi dnevi ne presenetijo in tako kombinirate med obema skodelicama.

Ko enkrat sprejmete odločitev, se prepričajte, da ste izbrale pravo velikost skodelice. Na splošno je pri vseh naših skodelicah velikost A bolj primerna za tiste, ki še niso rodile / imajo močnejše mišice medeničnega dna, velikost B pa za tiste, ki ste rodile ali imate šibkejše mišice medeničnega dna.

Povzeto po Intimina.com

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja