Kaj storiti, če vam menstrualna skodelica pade v stranišče?

Kaj storiti, če vam menstrualna skodelica pade v stranišče

Predvideni čas branja: 3 minute

Brez panike!

Nesreče se dogajajo in ko imamo opravka s potencialno spolzko menstrualno skodelico ali pa smo malenkost nevešče ali neprevidne ravnanja z njo, se nam kaj kmalu lahko zgodi, da nam skodelica spolzi v stranišče.

Kako se mi je to lahko zgodilo?

Hmm…ker se zgodi tudi najboljšim od nas? 🙂

Verjemite, ko uporabljate skodelico 10 let, bo vsaj enkrat prišlo do nesreče. Čeprav vas tisti moment lahko zagrabi panika pa kar mirno kri (globoko vdihnite!). Razložili bomo točno, kaj storiti, če menstrualna skodelica pade v stranišče.

Priporočamo da pred odstranjevanjem skodelice poskrbite za čiste in suhe roke. Menstrualna skodelica s prstanom kot je Lily Cup One vam bo prihranila nekaj težav. Če ste morda prstan katerega lahko tudi odstranimo, odstranili, se prepričajte, da je druga roka pri odstranjevanju ali vstavljanju spodaj, da preprečimo padec skodelice.

Ali vam je že padla menstrualna skodelica v stranišče?

(oddajte glas in preverite rezultate)

Kaj storiti, če menstrualna skodelica pade v stranišče?

Razčistimo nekaj (če ni očitno) – menstrualne skodelice nikakor ne vstavljajte nazaj.

Če menstrualno skodelico po naključju spustite v stranišče, ali pa pade na dno straniščne školjke, je čas za težko odločitev – ali jo sterilizirati ali kupiti novo.

Čeprav je mogoče menstrualno skodelico sterilizirati, se je potrebno zavedati, da ste izpostavljene nekaterim bakterijam, če jo neprimerno sterilizirate.

Menstrualno skodelico morate sterilizirati v napravi, ki zagotavlja 100% sterilizacijo in vsebuje trakove za testiranje, drugače sprejmete tveganje za izpostavljenost E coli in stafilokokom.

In to je na vašem domačem stranišču, ki je bolj čisto kot javna stranišča! Če se nam pa to zgodi na javnem stranišču, ste lahko izpostavljeni tudi virusom kot sta norovirus ali hepatitis.

Torej, ali je boljša odločitev nakup nove skodelice, če mi pade v stranišče?

Obstaja veliko žensk, ki svojo skodelico, potem ko jim pade v stranišče, same sterilizirajo in nimajo nobenih težav. Če se odločite, da boste menstrualno skodelico dezinficirale same na način, da jo prekuhate, menstrualno skodelico za 20 minut potopite v vrelo vodo. Tako, da se ne dotika robov ali dna posode. Uporabite lahko metlico za stepanje ali cedilo za grah.

Če pa niste pripravljene sprejeti nobenega tveganja, npr. bojazni da skodelice niste pravilno sterilizirale, je čas, da menstrualno skodelico zamenjate!

Namig: Če uporabljate menstrualno skodelico Lily Cup, imejte zaradi svoje priročnosti pri sebi vedno tudi Lily Cup Compact. Lily Cup Compact je vedno nekje v torbici ali denarnici, namenjena ravno takim trenutkom ali kadar nas menstruacija preseneti.

Povzeto po Intimina.com in dr. Shree Datta

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja