Je čas da menstrualni skodelici obrežete steblo?

Kako menstrualni skodelici obrežete steblo

Predvideni čas branja: 3 minute

Ali čutite menstrualno skodelico pri uporabi? Vas zanima kako menstrualni skodelici obrezati steblo? Brez skrbi! Svojo težavo boste morda lahko rešile s preprostim odrezkom stebla (pecelj na spodnjem delu skodelice). Predno pa vzamete v roke škarje, pa se prepričajte, da je izziv res steblo in ne kaj drugega (npr. napačna vstavitev).

Obrezati steblo menstrualne skodelice ali ne?

Najpomembnejši dejavnik, ki ga je treba upoštevati, preden odrežete steblo, je višina materničnega vratu, saj to določa dolžino nožnice in ali vam bo skodelica ustrezala. Ko ugotovite višino materničnega vratu, lahko preverite, ali ste skodelico vstavile nepravilno ali je za vas samo predolga.

Višina materničnega vratu

Ta preprost (in nadvse koristen!) delček informacij je zelo enostavno najti, tako da v času menstruacije vstavite prst v nožnico in preverite, kako visoko je maternični vrat. Ko si približno predstavljate to dolžino, jo primerjajte z dolžino vaše menstrualne skodelice.

Preberite prispevek Kako izmeriti višino materničnega vratu. Ko enkrat ugotovite višino materničnega vratu, obstajata dve možnosti.

1. Skodelica je prave dolžine!

Če ugotovite, da je višina materničnega vratu kot nalašč za velikost vaše skodelice, potem obstaja velika verjetnost, da je ne vstavite pravilno in morda sedi prenizko v nožnici. Da bi to odpravili, priporočamo, da uporabite pregib školjka (polovični V pregib – poglejte si načine prepogibanja), zaradi česar je skodelica manjša, bolj toga in enostavna za vstavljanje.

Vstavite skodelico nekoliko višje, kot mora biti – naslonite prst na rob skodelice in jo potisnete še naprej v nožnico. Ko je tam, stisnete telo skodelice, da se razpre in ustvari tesnjenje. Nato nežno povlecite za dno skodelice, dokler skodelica ni v udobnem položaju.

Ta metoda bi morala zagotoviti, da bo vaša skodelica v pravilni legi in popolnoma razprta – in tako bi moralo biti tudi steblo skodelice dovolj odmaknjeno, da ne bo dražilo vulve.

2. Skodelica je predolga.

Je maternični vrat prenizek za vašo skodelico? Ne skrbite! Pri večini skodelic je zelo enostavno dolžino prilagoditi, tako da skrajšamo steblo skodelice. Pazite le, da naenkrat obrežete le malenkost.

Kako obrezati steblo skodelice Lily Cup

Rezanje stebla Lily Cup je hitro, enostavno in učinkovito. Če želite obrezati svojo Lily Cup, odrežite steblo tik pod 3. obročem. Za natančen rez uporabite čiste in ostre škarje.

Na splošno priporočamo, da zadnji obroč pustite, tako da boste še vedno imele kje prijeti skodelico in tudi, da se izognete preluknjanju skodelice.

Če resnično potrebujete, lahko poskusite še malenkost obrezati – mimo zadnjega obroča.

Vse več bi lahko ogrozilo vašo skodelico!

Kako prilagoditi steblo skodelice Lily Cup Compact

Lily Cup Compact je ena najkrajših menstrualnih skodelic na trgu, vendar obstaja nekaj načinov, kako jo narediti še krajšo. Ampak predno obrežete to skodelico:

  • ste vedeli, da je reverzibilna? Samo obrnite jo navznoter in že ste pripravljene (tako bo steblo v notranjosti skodelice). Skodelica bo ravno tako učinkovita in le malenkost ji zmanjšamo zmogljivost (kapaciteto).

Če jo še vedno želite skrajšati, potem veljajo enaka pravila kot pri Lily Cup – pazite, da ne zarežete nad 3. obročem.

Vse, kar je višje od tega, lahko tvegate, da skodelico predrete in jo naredite neuporabno.

Zaključek

Upamo da ste zdaj seznanjene s tem, ali obrezati steblo in predvsem kdaj. Upoštevajte tudi da boste lahko z odstranitvijo stebla nekoliko težje odstranile skodelico, saj med odstranjevanjem ne boste imele toliko oprijema.

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja