Epizoda: #61 Odrasli otroci alkoholikov

V šestdeseti epizodi podcasta Kunapipi se Tilen Mandelj  z  dr. Nado Mirnik Trtnik pogovarja o odraslih otrokih alkoholikov.

💌 Kunapipi e-novičnik
Vsak petek zjutraj ti pred začetkom dneva pošljemo en zakon email. 10 stvari v hitro branje. 🥰 Pridruži se več kot 1000 ženskam, ki prejemajo novice!
Vsak petek zjutraj

Uvodnik

Z dr. Nado Mirnik Trtnik se pogovarjava o vprašanjih kot so:

  • Koliko otrok alkoholikov je v Sloveniji?
  • Kakšne vloge otroci prevzemajo v družini kjer se prekomerno uživa alkohol?
  • Kako se ta dinamika spreminja, če je alkoholik eden od staršev ali oba?
  • Ali prerasteš učinke staršev alkoholikov, ko odideš od doma?

Vabljeni k poslušanju!

Imate za nas vprašanje? Pišite nam na tilen@kunapipi.si.

Gost

Dr. Nada Mirnik Trtnik je diplomirala na temo Odrasli otroci alkoholikov na Fakulteti za socialno delo, diplomirala je tudi na temo Učinkovito učenje na Fakulteti za organizacijske vede ter doktorirala iz zakonske in družinske terapije na Univerzi v Ljubljani.

Včlanjena je v Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

V svojem centru Psihoterapija Odnos izvaja individualne, partnerske in družinske psihoterapije.

Vodi tudi skupine za pare in odrasle otroke alkoholikov ter delavnice za podjetja. Pripravila in izdala je Nadine kartice za pare, s katerimi želi pomagati parom izboljšati komunikacijo in poglobiti odnos.

Napisala in izdala je knjigo Pot v lepše življenje, priročnik za odrasle otroke alkoholikov, ki je izšla tudi v angleškem jeziku pod naslovom Adult Children Of Alcoholic: A Self-Help Book.

O svojem poslanstvu pravi: »V naše odnose si želim vnašati več razumevanja, povezanosti in sočutnosti. Naša skupna odgovornost je, da se stalno učimo in nadgrajujemo znanje in veščine, ki nam pomagajo, da se imamo bolj radi in da z bolj odprtim srcem sprejemamo sebe in druge. Na poti do polnega življenja vam s strokovnim znanjem, srčnostjo in podporo lahko pomagam priti do želenega cilja.«


Vaše mnenje nam ogromno pomeni!

Pustite komentar spodaj (lahko je popolnoma anonimen!) in nam povejte ali se strinjate ali ne s povedanim v podcastu in ali imate na to temo svojo izkušnjo!


Ne spreglejte tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja