Epizoda: #59 Alkohol in odvisnost

V devetiinpetdeseti epizodi podcasta Kunapipi se Tilen Mandelj z dr. Mirjano Radovanović, dr. med., specialistko psihiatrije, pogovarja o alkoholu in odvisnosti.

💌 Kunapipi e-novičnik
Vsak petek zjutraj ti pred začetkom dneva pošljemo en zakon email. 10 stvari v hitro branje. 🥰 Pridruži se več kot 1000 ženskam, ki prejemajo novice!
Vsak petek zjutraj

Uvodnik

Z dr. Mirjano Radovanović se pogovarjava o vprašanjih kot so:

  • Kaj je alkoholizem?
  • Kako veste, da imate težave z alkoholom?
  • Kako pomemben je močan podporni sistem pri procesu okrevanja?
  • Kako družbena stigma vpliva na posameznike, ki iščejo pomoč pri alkoholni odvisnosti?

Vabljeni k poslušanju!

Imate za nas vprašanje? Pišite nam na tilen@kunapipi.si.

Gost

Asist. dr. Mirjana Radovanović, dr. med.

Asist. dr. Mirjana Radovanović, dr. med. je specialistka psihiatrije in vodja Enote za zdravljenje odvisnosti od alkohola na Univerzitetni psihiatrični kliniki v Ljubljani.
Kot Humphreyeva štipendistka je končala izobraževanje iz psihiatrične epidemiologije s poudarkom na boleznih odvisnosti na Bloomberg School of Public Health Johns Hopkins University, izpopolnjevanje je nadaljevala na postdoktoskem študiju na Michigan State University v ZDA. Na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani je najprej pridobila naziv magistrice znanosti in nato zagovarjala znanstveni doktorat.

V študijah matične ustanove je vključena v projekte kot strokovni sodelavec, metodolog in statistik. Je avtorica in soavtorica
večdeset znanstvenih in poljudnih člankov; redno se aktivno udeležuje domačih in mednarodnih strokovnih srečanj.


Vaše mnenje nam ogromno pomeni!

Pustite komentar spodaj (lahko je popolnoma anonimen!) in nam povejte ali se strinjate ali ne s povedanim v podcastu in ali imate na to temo svojo izkušnjo!


Ne spreglejte tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja