Epizoda: #55 Vročina pri otrocih

V petiinpetdeseti epizodi podcasta Kunapipi se Tilen Mandelj z Lizo Lah, dr. med., specialistko pediatrije in specialistko splošne medicine, pogovarja o vročinskih stanjih pri otrocih.

💌 Kunapipi e-novičnik
Vsak petek zjutraj ti pred začetkom dneva pošljemo en zakon email. 10 stvari v hitro branje. 🥰 Pridruži se več kot 1000 ženskam, ki prejemajo novice!
Vsak petek zjutraj

Uvodnik

Z Lizo Lah se pogovarjava o vprašanjih kot so:

  • Kako visoka temperatura je normalna temperatura in zakaj?
  • Kdaj začeti z zniževanjem povišane telesne temperature pri otroku?
  • Kdaj morajo starši z otrokom, ki ima vročino, k zdravniku?

Vabljeni k poslušanju!

Imate za nas vprašanje? Pišite nam na tilen@kunapipi.si.

Gost

Liza Lah, dr. med. je specialistka pediatrije in specialistka splošne medicine

Liza Lah, dr. med. je specialistka pediatrije in specialistka splošne medicine.

Njena zdravniška pot se je začela z diplomo leta 2003. Že v času študija se je zanimala za pediatrijo in infektologijo. Od leta 2003 do leta 2007 je večkrat voluntirala v podeželskih ambulantah na jugu Madagaskarja in Keniji.

Leta 2011 je končala specializacijo iz pediatrije in se zaposlila na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer je ostala 10 let.

Leta 2021 se je odločila za spremembo in svoje delo nadaljuje v Splošni bolnišnici Celje. Svoje znanje dopolnjuje s podiplomskim študijem Pediatrične infektologije na Univerzi v Oxfordu in drugih podiplomskih tečajih iz pediatrične infektologije.


Vaše mnenje nam ogromno pomeni!

Pustite komentar spodaj (lahko je popolnoma anonimen!) in nam povejte ali se strinjate ali ne s povedanim v podcastu in ali imate na to temo svojo izkušnjo!


Ne spreglejte tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja