Epizoda: #37 Kako reševati izzive v vajini zvezi

V sedemintrideseti epizodi podcasta Kunapipi se z Lidijo Bašič Jančar, zakonsko in družinsko terapevtko ter supervizorko pogovarjamo o izzivih, ki jih prinaša partnerstvo.

Vsak petek zjutraj ti pred začetkom dneva pošljemo en zakon email. 10 stvari v hitro branje. 🥰 Pridruži se več kot 1000 ženskam, ki prejemajo novice!
Vsak petek zjutraj

Ko smo se pripravljali na ta podcast, smo imela v mislih to, da je vsak odnos mogoče še izboljšati, ne glede na to, kako uspešno ga že zdaj peljemo.

Nekateri izzivi se vam bodo zdeli bolj znani, drugi manj. Vzemite od tega pogovora to, kar mislite, da bi lahko koristilo prav v vajini zvezi. Vesela pa bom, če to epizodo delite po svojih družbenih omrežjih, ker nikoli ne vemo, kdaj lahko neka informacija nekomu izboljša ali reši partnerski odnos.

Partnerska zveza prinaša veliko izzivov, ker sta v zvezi vsaj dva, ki morata usklajevati svoje želje, cilje, potrebe in še marsikaj, kot je to povedala Maja Kus Ambrož v 28. epizodi z naslovom Kako do kvalitetnega in stabilnega partnerskega odnosa. Če ga še niste poslušali, vabim, da ga poslušate pred ali po tej epizodi, ker se odlično dopolnjujeta. 

Izzivi so različno intenzivni, različno pomembni tekom zveze. Te so lahko bolj eksistenčne narave, kot na primer: kdo sem jaz v odnosu, koga sem si izbral za življenjskega partnerja, kako ustvariti kvalitetno zvezo, kako na zvezo vplivajo naši sedanji vzorci, kako postaviti meje in hkrati imeti ljubeč odnos. Tukaj bi lahko še dolgo naštevala.

Izzivi v partnerski zvezi pa se pojavljajo čisto konkretno na različnih področjih in najbolj pogosti so ravno finančna razhajanja, pomanjkanje spolnosti, spremembe prioritet v življenju, dolgčas in še nekatere.

V tem pogovoru se dotakneva obeh plati izziviov.

Z nami je Lidija Bašič Jančar, zakonska in družinska terapevtka, deluje v okviru Študijsko – raziskovalnega centra za družino kot vodja enote v Radomljah. Je supervizorka ter članica Društva za supervizijo, coaching in organizacijsko svetovanje ter članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov, kjer je opravila dvakratni mandat članstva Izvršnega odbora in si pridobila naziv “Zakonska in družinska terapevtka”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja