Epizoda: #36 Mišice medeničnega dna

V tokratni epizodi se Monika Šetinc pogovarja z Nušo Repovž, certificirano AFP osebno trenerko.

Tokratna epizoda bo potekala na temo mišic medeničnega dna. Res je, da bova predvsem govorili o njihovih funkcijah pri ženskah, vendar igrajo enako pomembno vlogo tudi v moškem telesu. Na primer dovolj močne mišice medeničnega dna moškem pomagajo pri doseganju erekcije in pri preprečevanju prezgodnje ejakulacije. To bo verjetno dovolj močan argument, zakaj bi tudi moški izvajali treninge mišic medeničnega dna.

Ker smo ženske bolj podvržene težavam, ki jih prinaša nepravilno delovanje te očem skrite mišice, pa je toliko bolj pomembno, da vaje za krepitev izvajamo vse življenje, še pred morebitno zanositvijo in čez menopavzo, da se izognemo neprijetnim posledicam, kot so stresna urinska inkontinenca, urinska inkontinenca, težje ali nezmožnost zadrževanja blata, vetrov in še marsikatero stanje, ki jih boš slišala oz. slišal v tem pogovoru.

Z mano je Nuša Repovž, edina Slovenka, ki se ji je uspelo uvrstiti na Regionalno evropsko tekmovanje v CrossFit-u, je trenerka z dolgoletnimi izkušnjami vadbe iz področja gimnastike, atletike, kettlebell lifting-a in lastne teže. Ko je pred 6 leti prvič postala mamica, pa se je posvetila vadbi za nosečke in mlade mamice ter ustvarila izjemno kvaliteten program z imenom Aktivna mami, s katerim pomaga mnogim mamicam, da se vrnejo ali vstopijo v boljšo formo, jim vrniti dobro počutje in samozavest.

Poglej si več o programu Aktivna mami in pa vabljena k ogledu webinarja, Stop uhajanju urina, kjer boš dobila še več informacij o tem, kako pravilno skrbeti za mišice, ki imajo tako pomembno vlogo v tvojem telesu.

V trgovini pa najdeš izdelke za pravilno in varno izvajanje treninga mišic medeničneg dna, KegelSmart in vaginalne uteži Laselle. Izberi najboljše zase.

Prijetno poslušanje ti želim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja