Epizoda: #35 Ne-varni prehranski dodatki

Monika Šetinc se z Andreo Šetina pogovarja o tem, zakaj, v katerih primerih in na kakšen način so lahko prehranski dodatki škodljivi.

O prehranskih dodatkih smo že govorili v epizodah: 14# Prehrana in tvoje duševno zdravje, 17# Učinkovitost prehranskih dodatkov, pri nosečnicah in mladih mamicah v 25# Prehrana v prvih 1000+ dneh ter 33# Preverjena dejstva o D vitaminu.

O prehranskih dodatkih smo že nekajkrat govorili in še nekaj epizod načrtujemo. Ali ravno ti posegaš po prehranskih dodatkih, ne vem, vem pa da ljudje statistično vse več posegamo po izdelkih, ki nam obljubljajo, da bomo zažareli, da bomo lepši, zdravi, imeli več koncentracije, se razstrupili in še marsikaj.

Na trg prihajajo vedno novi izdelki, novi proizvajalci in na tem področju je vse premalo regulacije, “greenwashinga” in drugega zavajanja, nas, potrošnikov.

Tokrat bo veliko poudarka na tem, kako sami presodimo, ali je res vredno zapraviti naš denar za neke izdelke, ki nam obljublja boljše počutje in kako naj zato raje sami pokrbimo.

Verjetno bom nekatere izmed vas razočarala, namreč ovrgli se bodo miti, kot so: zakaj izdelki za razstrupljanje telesa ne delujejo, prav tako hrana in izdelki za razkisanje telesa, kako delujejo izdelki za hujšanje in pa povečanje mišične mase, kolagen, kako je z varnostjo naravnih prehranskih dopolnil in še marsikaj.

Tokrat je z mano Andrea Šetina, farmacevtka, ki svoje delo in industrijo pozna zelo dobro. V pogovoru podaja konkretne in z razlago opremljene odgovore.

P.s. Se odpravljaš na morje in si želiš, da bi lahko mirno v morju ali bazenu plavala kljub menstruaciji? Ženke, ki so kupile naše skodelice, temu rečejo na kratko kar “life-saver”. Njena preprosta uporaba, ki je hkrati tudi higienična in varna, ti bo omogočila zares brezskrbne počitnice. Poleg tega pa ne boš več rabila kupovati ščitnikov perila še naslednjih 10 let. Pokukaj v našo trgovinico kunapipi.si in si izberi skodelico, ki ti bo najbolje ustrezala. Če boš pri izbiri ali pri razliki imela kakšno vprašanje, me lahko pokličeš na 031878090 ali pišeš na monika@kunapipi.si in z veseljem ti pomagam pri pravilni izbiri! Če potrebuješ še dodaten razlog za nakup, pa ti ta vikend podarjam brezplačno poštnino s kodo “brezskrbnepocitnice”.

Zdaj pa na podcast! Prijetno poslušanje ti želim 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja