Epizoda #34: Nemočni starši in otroci (in mladostniki) v času epidemije

Tilen Mandelj se z mag. Natašo Leban pogovarja o obdobju koronavirusa in vplivih le tega na starše, otroke, šolo, strokovne delavce in vse vmes.

Z mag. Natašo Leban smo posneli že epizodo Kunapipi podcasta številka 15 – Motnje spanja pri otrocih (z njo pa si lahko preberete tudi intervju).

Čas epidemije prinaša številne stiske in izzive. Bolj kot kadarkoli prej smo zdaj ugotovili, da je delo z otroki zahtevno. V času in prostoru, v katerem smo se znašli, pogosto prav za otroke in mladostnike nismo našli ne dovolj usmerjene pozornosti ne časa ne razumevanja.

Pravimo, da so otroci naše največje bogastvo, a pogosto se ne obnašamo tako. Poleg tega smo odrasli oziroma starši že pred tem, sploh pa v času epidemije, v preobilici vsega, kar nas je zasulo, pogosto pozabili nase in hkrati nismo zmogli dovolj pozornosti usmeriti v otroka.

Vabimo vas, da preko svoje najljubše podcast aplikacije podate svoje mnenje. Vesel bom vašega predloga, katero temo bi si še želeli slišati in katerega strokovnjaka. Prav tako mi lahko, če vam je to lažje pišete na mail tilen@kunapipi.si.

Če se vam zdijo naši strokovnjaki in teme zanimive, vas vabim, da ta podcast delite med svoje prijatelje, sorodnike ali sodelavce, ki jim je zdravje in skrb zase pomembna.

Bodite lepo in ostanite zdravi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja