Epizoda: #32 Zdrava telesna drža

V dvaintrideseti epizodi podcasta Kunapipi se z Marinko Cimerman, magistro fizioterapije, pogovarjamo o zdravi telesni drži.

💌 Kunapipi e-novičnik
Vsak petek zjutraj ti pred začetkom dneva pošljemo en zakon email. 10 stvari v hitro branje. 🥰 Pridruži se več kot 1000 ženskam, ki prejemajo novice!
Vsak petek zjutraj

Tokrat govorimo o temi, o kateri se sicer veliko govori. Ravno zato je na tem področju veliko strokovnjakov, veliko nasvetov, brezplačnih vadb.

Bo pa ta podcast malo drugačen od vsega, kar ste vajeni na spletu prebrati in videti na Youtubu na temo zdrave drže. Z Marinko Cimerman se pogovarjam o različnih vidikih zdrave telesne drže in gibanja.

V podcastu Marinka odgovarja, kakšna je razlika med pravilno in zdravo telesno držo, kako lahko v normalnem vsakdanu poskrbimo za bolj zdravo držo, zakaj ni enoznačnega odgovora, ko pride do nasvetov o zdravi drži, izvedli pa bomo tudi vajo dihanja! 

Z mano je Marinka Cimerman, po formalni izobrazbi magistra fizioterapije. Pri svojem delu prepleta znanje, uvide in izkušnje iz izobraževanj v Sloveniji in tujini ter kliničnih izkušenj na področju dihanja (respiratorne terapije), rehabilitacije medeničnega dna, drže in gibanja.

Trenutno dela kot respiratorna in lokomotorna fizioterapevtka na COVID oddelku v UKC – Ljubljana. Sicer pa tudi izven kliničnega okolja rada pomaga ljudem zadihati s polnimi pljuči – dobesedno in v prenesenem pomenu, pomaga pokončno in samozavestno ljudem hoditi po svetu in se dobro počutiti v svoji koži.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.