Epizoda: #32 Zdrava telesna drža

Živjo, moje ime je Monika in pred začetkom podcasta imam zate eno prošnjo. 

Podcastu boš naredila veliko uslugo, če mu boš podala oceno in mnenje na aplikaciji, s katero poslušaš podcast, npr. na Applovi aplikaciji.

Vedno več vas je, ki poslušate Kunapipi podcast. Letos je bilo poslušanih že več kot 11.900. 

Z oddano oceno in mnenjem boš pomagala, da bodo za Kunapipi podcast slišale tudi tebi podobne ženske in tudi moški, ki jim bi lahko vsebine pomagale do bolj zdravega in srečnega življenja.

Sedaj pa k podcastu.

Dobrodošla v 32. epizodi podcasta Kunapipi. To je podcast, kjer se pogovarjamo o temah, ki so za nas pomembne, tako na področju čustvenega, kot telesnega zdravja in dobrega počutja.

Tokrat govorimo o temi, o kateri se sicer veliko govori. Ravno zato je na tem področju veliko strokovnjakov, veliko nasvetov, brezplačnih vadb.

Bo pa ta podcast malo drugačen od vsega, kar ste vajeni na spletu prebrati in videti na Youtubu na temo zdrave drže. Z Marinko Cimerman se pogovarjam o različnih vidikih zdrave telesne drže in gibanja.

V podcastu Marinka odgovarja, kakšna je razlika med pravilno in zdravo telesno držo, kako lahko v normalnem vsakdanu poskrbimo za bolj zdravo držo, zakaj ni enoznačnega odgovora, ko pride do nasvetov o zdravi drži, izvedli pa bomo tudi vajo dihanja! 

Z mano je Marinka Cimerman, po formalni izobrazbi magistra fizioterapije. Pri svojem delu prepleta znanje, uvide in izkušnje iz izobraževanj v Sloveniji in tujini ter kliničnih izkušenj na področju dihanja (respiratorne terapije), rehabilitacije medeničnega dna, drže in gibanja.

Trenutno dela kot respiratorna in lokomotorna fizioterapevtka na COVID oddelku v UKC – Ljubljana. Sicer pa tudi izven kliničnega okolja rada pomaga ljudem zadihati s polnimi pljuči – dobesedno in v prenesenem pomenu, pomaga pokončno in samozavestno ljudem hoditi po svetu in se dobro počutiti v svoji koži.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja