Epizoda #31: Spregovorimo o samomoru

V Sloveniji je skrb vzbujajoča statistika, namreč izmed vseh evropskih držav, je Slovenija v samem vrhu statistike po številu samomorov. Vedno večje ozaveščanje, aktivnem delovanju institucij, korektnem novinarskem poročanju, razbijanjem napačnih prepričanj o samomoru pa se kaže v tem, da je vsako leto rešeno več življenj.

Ta podcast je namenjen temu, da se tematiki približamo čim več ljudem, ker nikoli ve vemo, kdaj lahko komu rešimo življenje. Zato bomo tokrat govorili o tem, kako pristopiti do bližnjega in ga vprašati o stiski, kam se lahko obrnemo po pomoč, kako na število žrtev samomora vpliva epidemija in kako lahko rešimo življenje neznancu.

Z mano sta psihologinji asist. Vanja Gomboc, mag. psih. in asist. Nina Krohne, MSc (psih). 

Obe posvečata svoje delo raziskovanju samomora iz različnih vidikov. Nina Krohne je kot mlada raziskovalka z oktobrom 2019 pričela z doktorskim študijem psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, smer Aplikativne psihološke študije. V okviru svoje doktorske naloge se ukvarja s preučevanjem samomorilnega vedenja med ženskami z izkušnjo intimno-partnerskega nasilja.

Vanja Gomboc pa se je v okviru diplomske seminarske naloge je analizirala obstoječe izsledke o vplivu medijev na depresivno razpoloženje in samomorilno vedenje.

Še preden pa gremo na podcast, bi te prosila, da podaš svoje mnenje o tej ali kateri drugi epizodi na svoji najljubši aplikaciji. S tem mi boš pomagala, da za ta podcast izve še več ljudi, ki si želi poskrbeti za svoje zdravje. Rada pa bi te tudi spoznala osebno, zato te vabim, da mi pišeš tudi na mail monika@kunapipi.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja