Epizoda #30: Zaščita pred soncem in kožni rak

Tema današnjega podcasta je zaščita pred soncem in kožni rak. V Sloveniji je trend rasti kožnega raka zaskrbljujoč – v Evropi smo prvi po pogostosti, zato je pomembno, da o tem govorimo in osveščamo.

Kožni rak je najpogostejši rak pri ljudeh. Delimo ga na melanomskega in nemelanomskega. Maligni melanom predstavlja približno 5 % vseh kožnih rakov, odgovoren pa je za več kot 90 % vseh smrti zaradi kožnega raka.

Z nami je dr. Barbara Perić iz Onkološkega inštituta Ljubljana. Z njo smo posneli tudi podcast epizodo 18 z naslovom “Kako ravnati pri raku dojke med nosečnostjo?” Če vas zanima več o njej, si preberite intervju.

Sodeluje v mednarodnih raziskavah s področja kožnega melanoma. Je avtorica in soavtorica člankov, objavljenih tako v slovenskih kot v tujih strokovnih revijah. Na strokovnih konferencah v tujini redno predstavlja delo Oddelka za kirurško onkologijo Onkološkega inštituta Ljubljana.

Dr. Peričeva odgovarja na vprašanja kot so:

  • Katera zaščita pred soncem je najboljša?
  • Katere so razlike med različnimi predstavniki raka?
  • Zakaj smo pri pojavnosti kožnega raka v Evropi v samem vrhu?

Vabimo vas, da preko svoje najljubše podcast aplikacije podate svoje mnenje. Vesel bom vašega predloga, katero temo bi si še želeli slišati in katerega strokovnjaka. Prav tako mi lahko, če vam je to lažje pišete na mail tilen@kunapipi.si.

Če se vam zdijo naši strokovnjaki in teme zanimive, vas vabim, da ta podcast delite med svoje prijatelje, sorodnike ali sodelavce, ki jim je zdravje in skrb zase pomembna.

Bodite lepo in ostanite zdravi!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja