Epizoda #28: Kako do kvalitetnega in stabilnega partnerskega odnosa

Lepo pozdravljena in dobrodošla v 28. epizodi podcasta Kunapipi. To je podcast, kjer se pogovarjamo o temah, ki so za nas pomembne, tako na področju čustvenega, kot telesnega zdravja in dobrega počutja.

Ste v stabilnem partnerskem odnosu pa si želite, da bi bil ta odnos tudi bolj kvaliteten? Ali pa imate kvalitetne partnerske odnose in si želite, da bi bili ti bolj stabilni?

Če so včasih prevladovali prvi, danes zato, ker se vse bolj zavedamo in znamo jasno izraziti svoja pričakovanja, težje vzdržujemo stabilno partnersko zvezo in smo manj pripravljeni sprejemati kompromise.

Po drugi strani pa imamo lahko kvalitetno in stabilno partnersko zvezo, pa se zgodijo spremembe, ki močno zamajejo odnos in dajo na preizkušnjo oba.

Kako ravnati v teh situacijah in še, kakšen je lahko kvaliteten razhod, kaj lahko vsak posameznik naredi, da najde primernega partnerja / partnerico, ob katerem ali ob kateri bomo mi najboljša oseba, se pogovarjam z Majo Kus Ambrož, doktorico znanosti.

Maja Kus Ambrož je direktorica podjetja Psihovital, ter predsednica društva Center za psihoterapijo, svetovanje in izobraževanje. Ima večletne izkušnje pri terapevtskem delu s posamezniki, pari, družinami in skupinami. Je aktivna predavateljica in izvajalka delavnic in izobraževanj. Udeležuje se tako lokalnih-nacionalnih kot mednarodnih kongresov, kjer se predstavlja tudi kot aktivna udeleženka. 

Prijetno poslušanje ti želim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja