Epizoda #25: Prehrana v prvih 1000+ dneh življenja

Prehrana prvih 1000+ dni

V epizodi Prehrana v prvih 1000+ dneh življenja, se pogovarjamo z Evgenom Benedikom, doktorjem znanosti iz področja prehrane.

Evgen pomaga nosečnicam, parom in staršem vzpostaviti optimalno prehranjevanje glede na njihove potrebe in želje in svetuje, kako lahko neješče otroke vzgojimo v dobre jedce.

Citat

Odrasle osebe smo odgovorne za to, da poskrbimo za sebe.

Hei 🙂 Imaš predlog za temo?

Bi nam rada sporočila komentar, pripombo ali pohvalo?

Piši mi na monika@kunapipi.si!

Ker na zdravje v celotnem obdobju življenja človeka največ naredimo s pravilno prehrano v prvih dveh letih otrokovega življenja, vključno z obdobjem nosečnosti, smo želeli o tem spregovoriti v podcastu.

Na področju prehranjevanja je ogromno različnih informacij, nasvetov, strokovnjakov in po drugi strani vedno manj časa za spremljanje najnovejših smernic, smo z Evgenom spregovorili o tem, katera živila in prehranski dodatki so pomembni v času nosečnosti in še pred samim spočetjem, kako na zdrav razvoj ploda vpliva prehrana očetov, kaj pomeni zdrava prehrana v nosečnosti v praksi in kako lahko otroka vzgojimo ali prevzgojimo v dobrega jedca.

Kot že v v kar nekaj pogovorih do zdaj, je tudi pri tem, se pravi o prehrani v prvih 1000 dneh zelo pomembno, zaupamo sebi in svoji presoji ter se držimo preprostega pravila sezonsko in lokalno.

Več informacij pa prepuščam Evgenu v tokratnem pogovoru, ker podaja izčrpne informacije in nasvete.

Evgen Benedik je doktor znanosti iz področja prehrane – doktoriral je iz naslova Prehrana v času nosečnosti in dojenja ter maščobno-kislinska sestava humanega mleka, klinični dietetik na Kliničnem oddelku za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko ter Kliničnem oddelku za neonatologijo v pediatrični kliniki, UKC Ljubljana in je docent za področje Prehrane na biotehnični fakulteti. Evgen pomaga nosečnicam, parom in staršem vzpostaviti optimalno prehranjevanje glede na njihove potrebe in želje in svetuje, kako lahko neješče otroke vzgojimo v dobre jedce.

Prijetno poslušanje ti želim.

Bonus za vas!

V kolikor se vam je zdel podcast zanimiv in bi radi, da jih naredimo še več, vas prosimo za vašo pomoč:

1. Pustite komentar spodaj ali se strinjate ali ne s povedanim v podcastu in ali imate na to temo svojo izkušnjo!

2. Delite podcast na Facebooku med svoje prijateljice – tu.

3. Preverite našo novo ponudbo kvalitetnih intimnih izdelkov – morda pa najdete kaj zase! (p.s. Imamo tudi brezplačno dostavo.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja