Epizoda #29: Dieta pri povišanem LDL holesterolu

Lepo pozdravljena in dobrodošla v 29. epizodi podcasta Kunapipi. Moje ime je Monika poslušaš pa podcast, kjer se pogovarjamo o temah, ki so za nas pomembne, tako na področju čustvenega, kot telesnega zdravja in dobrega počutja.

Povišan LDL holesterol je eden izmed glavnih krivcev za razvoj srčno-žilnih bolezni, ki letno vzame največ človeških življenj.

Vemo, da je povišan holesterol ‘tihi ubijalec’, saj običajno občutimo njegove posledice, ko je žal že prepozno.

Pa da ne bom govorila samo o negativnih posledicah. Pozitivna novica je, da s priporočeno prehrano in zdravimi navadami lahko pomembno vplivamo na znižanje slabega holesterola in poskrbimo za zvišanje dobrega holesterola. Že samo opustitev kajenja lahko v enem letu zmanjša možnosti za nastanek srčno-žilnih obolenj za 50 %.

V podcastu povemo katera živila naj uživamo ob povišanem holesterolu, katera stanje poslabšajo, kakšen način priprave prehrane je primernejši od drugega in podali nasvete o tem, kako lahko z majhnimi spremembami v vsakdanu poskrbimo za bolj zdrav življenjski slog.

Podcast je za ljudem, ki imajo povišan holesterol, sumite na povišan holesterol ali pa si želite smo bolj zdravo prehranjevati.

Z nami je tokrat nutricionistka, Emanuela Čečer Vilhar, ki je diplomirala iz naslova dieta pri hiperholesterolemiji, trenutno pa je zaposlena na Inštitutu za nutricionistiko.

Še preden pa gremo na podcast, bi te prosila, da podaš svoje mnenje o tej ali kateri drugi epizodi na svoji najljubši aplikaciji. S tem mi boš pomagala, da za ta podcast izve še več ljudi, ki si želi poskrbeti za svoje zdravje. Rada pa bi te tudi spoznala osebno, zato te vabim, da mi pišeš tudi na mail monika@kunapipi.si. Torej prosim te za komentar in za sporočilo na mail.

Res ti bom hvaležna!

Zdaj pa ti želim še prijetno poslušanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja