Ali lahko vibratorji pomagajo pri simptomih menopavze?

Vibratorji in Menopavza

Menopavza in spremljajoče spremembe v vašem spolnem življenju niso vedno prva stvar, o kateri razmišljate, ko prehajate v obdobje menopavze. Verjetno se bolj zavedate motečih vročinskih valov. A treba je opozoriti, da lahko spremembe v vaši nožnici med menopavzo, dejansko vplivajo na vašo intimnost.

Menopavza ne označuje konca spolnega življenja, ampak zgolj njegove spremembe. Po mnenju doktorice Mary Jane Minkin, strokovnjakinje za menopavzo na programu za spolnost, intimnost in menopavzo pri Yale Medicine v bolnišnici Smilow Cancer na Univerzi Yale v New Havenu, lahko uporaba vibratorjev pomaga pri soočanju s temi spremembami.

Kako se spolnost spremeni po menopavzi?

Zmanjšanje ravni estrogena in pretoka krvi v medeničnem predelu med menopavzo lahko povzroči več sprememb v spolnosti. To vključuje suhost nožnice, izgubo občutljivosti, ki ni omejena le na nožnico, temveč vpliva tudi na klitoris, ter morebitno zoženje ali skrajšanje nožnice.

Če se soočate s suhostjo nožnice, si lahko pomagate z uporabo vlažilnih intimnih gelov in ohranjate določeno občutljivost s Keglovimi vajami. Kljub temu pa je ena od najboljših strategij za ohranjanje sposobnosti telesa za uživanje v intimnosti v optimalnem stanju, da še naprej uživate v intimnih trenutkih.

Kako lahko vibratorji pomagajo med menopavzo?

Vibratorji lahko med menopavzo pomagajo na več načinov. Dr. Minkin je to pojasnila v intervjuju za revijo Fab Over 50:

“Ženske, ki redno uporabljajo vibratorje, imajo povečan pretok krvi v nožnici in povečano lubrikacijo. To je še posebej pomembno za ženske v menopavzi, pri katerih lahko zaradi pomanjkanja estrogena pride do pomanjkanja pretoka krvi v nožnici. Pomanjkanje pretoka krvi prispeva k vaginalni atrofiji, o kateri smo že govorili. Ko gre za vagino: Uporabite jo ali jo izgubite! Sliši se banalno, a je res. “

Tako kot vsaka skupina mišic tudi vagina najbolje deluje, če se redno giblje. Uporaba notranjega masažnega aparata lahko pomaga pri spremembah oblike, ki so lahko vzrok za bolečo penetracijo, medtem ko uporaba vibratorja na vulvi spodbudi tkivo in izboljša pretok krvi.

Skupaj boljši in močnejši

Seveda uporaba masažnih aparatov za obvladovanje telesnih sprememb ni namenjena le individualnemu užitku. Eksperimentiranje s partnerjem je lahko še bolj zabavno! Razmišljajte o tem, da prvič odkrivate telo drug drugega in da je to priložnost za prekinitev običajne rutine. Morda si privoščita čutno masažo brez penetracijskega seksa ali pa si izmenično pokažeta, kako točno si nudita užitek.

Poudarek na primerni predigri (ne pozabite na vedno pomembno uporabo vlažilne kreme) in odprtost za ponovno odkrivanje, kaj vam pomeni čutnost, sta recept za spolni uspeh v vseh starostnih obdobjih!

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja