5 razlogov, zakaj začeti s Keglovimi vajami takoj

5 Razlogov, zakaj začeti izvajati Keglove vaje zdaj

Sigurno ste že slišali: »Delajte Keglove vaje! Odlične so za vas!«

A mnogi od nas mislijo, da to zanje ne velja – še posebej, če trenutno ne občutimo nobenih očitnih težav. Resnica pa je, da VSE ženske potrebujemo zdravo medenično dno. In Keglove vaje so eden od najboljših metod za to. Tukaj je pet glavnih razlogov, zakaj bi morali začeti izvajati Keglove vaje – prav zdaj!

  1. Doživljajte močnejše in boljše orgazme.

Četudi ste že zadovoljni (oprostite igri besed!) z vašimi orgazmi, si predstavljajte, da doživljate močnejše, daljše orgazme – pogosteje.

Raziskave so pokazale, da Keglove vaje pomagajo izboljšati moč medeničnega dna, kar je povezano z večjim spolnim zadovoljstvom. Ampak kako točno? Ko doživite vrhunec, se mišice medeničnega dna ritmično krčijo, in močnejše kot so mišice, močnejše so kontrakcije.

Močnejše kontrakcije lahko pomenijo boljše, pogostejše orgazme. Pri ženskah z motnjami medeničnega dna je povečanje moči medeničnega dna povezano z večjo spolno aktivnostjo. Bolj kot je vaše medenično dno udobno in zdravo, boljši je lahko seks! Orgazmi so čudoviti in koristni za vas – zakaj ne bi želeli povečati intenzivnosti orgazma?

2. Pridobite bolj podporno jedro.

Ne govorimo o tem, da bi dobili trebušne mišice iz jekla (čeprav bi tudi to bilo lepo!). Vaše medenično dno je neopažena junakinja vašega jedra, saj podpira vaše notranje organe, zlasti mehur, črevo in maternico. Predstavljajte si ga kot prijetno majhno visečo mrežo – če je mreža šibka, organi ne bodo ostali tam, kjer bi morali biti.

Vaše medenično dno prav tako deluje skupaj z vašimi trebušnimi in hrbteničnimi mišicami, da podpira in stabilizira vašo hrbtenico, kar vam pomaga izboljšati držo, zmanjšuje bolečino in preprečuje poškodbe. Vaše jedro preprosto ni enako brez močne osnove!

3. Preprečevanje ali odpravljanje uhajanja urina.

Tudi, če se zdaj ne soočate z uhajanjem urina, se s tem tekom življenja spopada vsaka tretja ženska – to je 33 % vseh žensk! (To se sliši kot veliko. Toda vprašajte svojo mamo, babico, sestre in prijateljice – morda boste presenečeni nad številom žensk, ki jih poznate in ki so imele manjša uhajanja).

Vaše medenično dno vam pomaga nadzorovati gibanje urina in črevesja tako, da zateguje in sprošča mišice, ki vam omogočajo, da greste na stranišče. Številne ženske ob smehu in kašljanju po nepotrebnem trpijo uhajanje urina zato, ker njihovo medenično dno ni tako močno, kot bi moglo biti.

Pomagajte svojemu medeničnemu dnu, da vam pomaga, tako da okrepite mišice, da bodo pomagale zmanjšati ali preprečiti uhajanje.

4. Priprava na nosečnost ali okrevanje po njej

Nosečnost je lahko čudovita, vendar je lahko tudi malo težavna za vaše medenično dno. Dodatna teža lahko oslabi in raztegne mišice, še posebej če imate vaginalni porod. Pripravite svoje telo na nosečnost z izvajanjem Keglovih vaj zdaj, tudi če ne nameravate imeti še otrok.

Zagotavljanje, da je vaše medenično dno v dobri formi pred nosečnostjo, lahko prepreči inkontinenco med nosečnostjo in po njej, skrajša drugo fazo poroda (fazo, ko morate največ potiskati) in preprečuje nadaljnje zaplete med porodom (kot so trganje in epiziotomija).

Če ste že rodili, vam lahko Keglove vaje pomagajo, da se vaše telo opomore, okrepite mišice, zmanjšate uhajanje urina in bam! Vaše seksi mamino telo je postalo še malo bolj vroče.

5. Pripravite s ena menopavzo ali ublažite simptome menopavze

Ko ženske prihajajo v menopavzo, pogosto doživljajo različne simptome, povezane z nihanjem ravni estrogena, vključno z vročinskimi vali, vaginalno suhostjo in nižjim spolnim nagonom. Vendar pa lahko zmanjšan estrogen povzroči tudi oslabitev mišic medeničnega dna, zato je imeti močno medenično dno v vsaki fazi vašega življenja še toliko bolj pomembno.

Poleg tega telesna vadba teh mišic poveča prekrvavitev v medeničnem predelu, kar lahko poveča vaginalno vlago in izboljša libido. Keglove vaje vam pomagajo obvladovati te simptome, tako da se lahko osredotočite na uživanje v tej novi fazi življenja.

Ne glede na to, v kateri fazi življenja ste, resnično ni slabosti, če začnete z izvajanjem Keglovih vaj.

Zanka? Morate jih izvajati pravilno. Mnoge ženske mislijo, da je vse, kar morate storiti, “stiskati in sproščati”, in čeprav imajo skorajda prav, je še nekoliko več kot to. Morate se prepričati, da izvajate vaje za prave mišice, in da izvajate vajo, ki ustreza vašim posebnim potrebam.

Pameten pripomoček za Keglove vaje KegelSmart 2 vas bo vodil skozi rutino, da boste zagotovili, da iz vsake vaje dobite največ. Samodejno meri moč vašega medeničnega dna in izbere popolno vadbo za vašo stopnjo – celo vas vodi skozi vsako vajo, da dosežete hitrejše in boljše rezultate. Je kot osebni trener za vaše medenično dno!

Keglove vaje vam ne le zagotavljajo boljše intimno zdravje skoraj takoj, temveč vam lahko pomagajo preprečiti bodoče težave v prihodnosti. Ali ste stari 26 ali 62 let, čas je, da začnete z izvajanjem Keglovih vaj!

Preberi tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja