3 koraki za čiščenje menstrualne skodelice na javnem stranišču

Čiščenje menstrualne skodelice na javnem stranišču

Predvideni čas branja: 3 minute

Ko ženske seznanimo z idejo o menstrualni skodelicah, se pogosto pojavi prvo vprašanje: “Kako pa to očistite v javnem stranišču?!”

Menstrualno skodelico se uporablja preprosto. Vstaviš, odstraniš, spereš in ponovno vstaviš. Toda javna stranišča pogosto nimajo zasebnega dostopa do umivalnika in to odvrača morebitne uporabnice. Naj vas potolažimo, da papir prenese veliko in da v resnici ni težava tako velika.

Za razliko od tamponov lahko menstrualno skodelico, kot je Lily Cup, nosite do 12 ur, zato je veliko manjša možnost, da boste morale skodelico zamenjati ravno takrat, ko boste zunaj.

Večina žensk vstavi ali izprazni skodelico zjutraj preden se odpravi v službo in jo odstrani zvečer ko je doma. Praznjenje skodelice v javnih straniščih je izjemno redko. Za tiste z izjemno močno menstruacijo, ki zahtevajo bolj redno praznjenje, je tudi praznjenje v javnem stranišču enostavno. Zahteva le malenkost načrtovanja naprej.

Tu so trije preprosti koraki za čiščenje menstrualne skodelice v javnem stranišču:

Umijte si roke!

Pred in po rokovanju z menstrualno skodelico si vedno umijte roke! To lahko storite predno greste v kabino in po poti vzamete še papirnate brisačke, da boste lahko odprli in zaprli vrata, ne da bi se na vas prenesle bakterije.

Odstranite in sperite

Tu nastopi načrtovanje. Če je mogoče, s seboj v kabino prinesite malo vode, odstranite skodelico in odstranite njeno vsebino, nato pa jo nad straniščem s steklenico sperite. Morda skodelice ne boste popolnoma očistili, vendar bo to pomagalo odstraniti morebitne strdke. Veliko žensk je tudi odkrilo, da menstrualno skodelico lažje vstavijo, če je malenkost mokra.

Obrišite in očistite

Za čiščenje preostalega dela skodelice uporabite nekaj toaletnega papirja ali mokre robčke. Če nimate pri roki steklenice za vodo ali mokrih robčkov, lahko vzamete tudi nekaj brisačk za roke ali toaletni papir in jih pred vstopom v kabino skrbno namočite pod umivalnikom.

Ne pozabite, da skodelico vstavite takoj nazaj, tako da popolnoma čiščenje ni čisto potrebno. Na koncu odstranite odvečno kri s prstov in se še zadnjič umijte v umivalniku. Končala si! Oz. kot nekateri pravijo:”Simpl kot pasulj.”

Ob toliko razlogih, da preklopite na menstrualno skodelico, od zmanjševanja ogromnih količin odpadkov, do prihranka denarja, bi bilo škoda odreči se menstrualni skodelici samo zaradi javnega stranišča, kajne?

Preberite tudi:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja