10 pogostih napak pri kupovanju igrač za odrasle

10 pogostih napak pri kupovanju igrač za odrasle

Spoznavanje zapletenega področja igrač za odrasle (ja, seks igrač…) je vznemirljivo, a kot pri vseh vsaj malce tehničnih izdelkih tudi zahtevno. Iz vseh strani ste bombardirani, kakšne oh in sploh okrepljene občutke in nove izkušenj boste doživeli, vendar potovanje do prave igrače ni nujno brez ovir.

Skušnjava na videz ugodne ponudbe lahko zasenči kakovost, zanemarjanje ustrezne nege pa lahko privede tudi do prezgodnje obrabe.

Če spregledamo varnost materiala ali se navdušimo nad bleščečimi, a nekoristnimi funkcijami, lahko to zelo poslabša splošno izkušnjo. V članku pišemo o pogostih napakah, ki jih mnogi storijo (tudi sami smo se že zmotili 🙂 ) v želji po užitku, in se oborožite z znanjem, da se jim izognete ter si zagotovite izpolnjujočo pustolovščino v spalnici (kopalnici, kuhinji, gozdu,… 🙂 ).

Raziskovanje spolnih igračk je dokaz opolnomočenja, užitka in samozavedanja. Za ženske je to pot k razumevanju lastnega telesa in njegovih neštetih želja.

Ne glede na to, ali šele začenjate ali ste na tej poti že nekaj časa, lahko informiranost izboljša vašo izkušnjo, saj zagotavlja varnost, zadovoljstvo in trajnost izbranih zakladov. Seznanite se z običajnimi pastmi, da bo vaše raziskovanje prijetno in poučno.

 1. Nezadostna informiranost (oz. premalo raziščete trg!)

Mnogi posamezniki se v svet spolnih igrač potopijo brez ustrezne raziskave, kar vodi do neinformiranih odločitev. Nekdo lahko na primer kupi vibrator, ne da bi razumel različne vrste, kot so bullet vibratorji, rabbit vibratorji ali masažne palice, od katerih vsak ponuja edinstveno izkušnjo.

Klasičen primer je oseba, ki kupi masažni pripomoček za prostato, ne da bi poznala njegovo pravilno uporabo ali prednosti. To pomanjkanje znanja lahko privede do razočaranja ali napačne uporabe, čemur bi se lahko izognili z malo predhodnega raziskovanja.

 1. Prednost cene pred kakovostjo (Naj vas 10% off ne premami, da ne naredite prave izbire.)

Čeprav ima vsakdo rad dobro ponudbo, je izbira najcenejše spolne igrače lahko napaka. Igrača po nizki ceni je lahko izdelana iz slabših materialov, ki se lahko hitro pokvarijo ali so celo škodljivi. Na primer, poceni želatinasti dildo lahko vsebuje ftalate, ki so potencialno škodljive kemikalije.

Poleg tega poceni igrače niso tako vzdržljive in funkcionalne kot njihove dražje različice. Vibrator, ki preneha delovati po nekaj uporabah, ali igrača, ki se zlahka zlomi, lahko dolgoročno povzroči razočaranje in dodatne stroške.

 1. Prepoznavanje varnosti materialov

Material spolne igrače je ključnega pomena za varnost in udobje. Nekateri materiali, kot sta žele ali guma, so lahko porozni, zato jih je težje čistiti in so bolj dovzetni za nabiranje bakterij. V poroznih igračah se lahko na primer zadržujejo bakterije, kar lahko povzroči okužbe, če jih ne očistite pravilno.

Neporozni materiali, kot so silikon, steklo ali nerjavno jeklo, na splošno veljajo za varnejše. Lažje jih je očistiti in v njih se ne zadržujejo bakterije, kar zagotavlja higienično izkušnjo. Če vedno preverite material in se odločite za izbiro materialov, ki so varni za telo, lahko preprečite morebitne zdravstvene težave.

 1. Neupoštevanje mnenj o izdelkih

Mnenja ponujajo izkušnje drugih uporabnikov iz prve roke, kar omogoča vpogled, ki ga opisi izdelkov lahko izpustijo. Na primer, igrača je lahko oglaševana kot “tiha”, vendar je v več recenzijah omenjeno, da je glasnejša od pričakovanega.

Poleg tega lahko ocene izpostavijo morebitne težave ali prednosti, ki niso takoj očitne. Uporabnik lahko omeni, da je oblika določene igrače popolna za zadetek točke G ali da je življenjska doba baterije krajša od oglaševane.

 1. Neupoštevanje velikosti

Velikost je pri spolnih igračah pomembna. Izdelek je lahko na spletu videti popoln, vendar je lahko ob prihodu prevelik ali premajhen. Začetnik lahko na primer naroči prevelik dildo (ali prevelike kondome…) , ne da bi se zavedal njegovega obsega, kar povzroči nelagodje med uporabo.

Bistveno je, da preverite dimenzije in jih, če je mogoče, primerjate z znanimi predmeti. Nekatera spletna mesta ponujajo celo vodnike po velikosti, ki jih je mogoče natisniti, da si uporabniki bolje predstavljajo dejansko velikost izdelka.

 1. Prepoznavanje vzdrževanja in čiščenja

Ustrezno čiščenje je bistvenega pomena za dolgo življenjsko dobo igrače in zdravje uporabnika. Silikonsko igračo, na primer, lahko za temeljito čiščenje prekuhate, medtem ko bodo motorizirane igrače morda zahtevale skrbno čiščenje, da bi se izognili poškodbam zaradi vode.

Naslednji vidik, ki ga je treba upoštevati, je shranjevanje. Nekateri materiali se lahko razgradijo, če so shranjeni skupaj. Če sta na primer dve silikonski igrači shranjeni tako, da se dotikata druga druge, lahko pride do razpada materiala, kar vpliva na celovitost in varnost igrače.

 1. Zaljubljenost v bleščeče (a nekoristne!) funkcije

Trg je preplavljen z igračami, ki se ponašajo s številnimi funkcijami, vendar niso vse uporabne. Igrača ima lahko deset vibracijskih vzorcev, vendar če so vsi preveč intenzivni ali prešibki, niso koristni (Kako za vraga se lahko sploh sprostiš zaradi tega?!). Bistveno je razlikovati med pravimi funkcijami in marketinškimi triki.

Na primer, “pametna” igrača, ki se sinhronizira z glasbo, se morda sliši zabavno, vendar če njena osnovna funkcija ni zadovoljiva, postane dodatna funkcija nepotrebna. Npr. vibrator, ki je preprosto prezahteven za uporabo, ker ima miljon funkcij.

 1. Pravila vračanja izdelka (Ma kdo to bere? Ehm, vi, vi bi morali to prebrati!)

Glede na intimno naravo spolnih igrač imajo številni trgovci na drobno stroga pravila vračanja. Če kupite seks igračo, ne da bi preverili politiko vračanja, lahko pride do razočaranja, če igrača ni zadovoljiva in je ni mogoče vrniti.

Nekateri trgovci na drobno lahko ponudijo zamenjavo ali dobropis v trgovini, medtem ko imajo drugi zaradi higienskih razlogov politiko prepovedi vračila. Če ste seznanjeni s temi pravili, lahko preprečite morebitna kasnejša razočaranja.

 1. Neupoštevanje osebnih potreb (Seks igrača, na katero prisega vaša prijateljica, ni nujno idealna izbira za vas!)

Osebno udobje in želje so najpomembnejši. (Vsakemu svoje!) Nekdo lahko kupi zelo dobro ocenjeno igračo, vendar če ne ustreza njegovim željam, ga ne bo zadovoljila. Na primer, osebi, ki je občutljiva na močne vibracije, se lahko zdi močan vibrator preobremenjujoč.

Bistveno je, da se vživimo vase ter razumemo svoje telo in želje. Igrača, ki je popolna za eno osebo, morda ne bo delovala za drugo, kar poudarja pomen personalizacije v procesu izbire.

 1. Neuporaba lubrikanta (Pri Kunapipiju smo enotnega mnenja, da preprosto ni spolne izkušnje, ki je ne bi bilo mogoče izboljšati z malo lubrikanta.)

Lubrikant izboljša izkušnjo z večino spolnih igrač, saj zagotavlja nemoteno delovanje in zmanjšuje trenje. Uporaba silikonskega dilda brez lubrikanta lahko na primer povzroči neprijetno trenje in morebitne poškodbe.

Ključnega pomena je tudi uporaba prave vrste lubrikanta. Lubrikantov na osnovi silikona na primer ne smete uporabljati s silikonskimi igračami, saj lahko uničijo material. Lubrikanti na vodni osnovi so na splošno varnejša izbira za večino igrač.

 1. (bonus napaka, ki v bistvu to niti ni) Ste v zadregi.

Spolnost je naravni del človekovega obstoja in pri njenem raziskovanju ni sramu. Nekaterim je morda nerodno kupiti igračo, saj se bojijo obsojanja drugih. Vendar se je treba zavedati, da ima vsakdo svojo pot in želje. Sprejemanje lastnih želja in informirana izbira lahko vodita k bolj izpolnjujoči in prijetni izkušnji.

Kunapipi vaš še posebno polaga na srce dva mini nasveta:

 1. Ne primerjajte se z ostalimi. Vi ste vi.
 2. Ne poslušajte mnenje drugih. Oziroma poslušajte jih samo do določene meje. Vi ste vi.

Veliko posameznikov se pri nakupu spolnih igrač zaradi pomanjkanja raziskav pogosto odloča neinformirano, kar vodi v morebitno napačno uporabo ali razočaranje. Pogoste napake vključujejo dajanje prednosti ceni pred kakovostjo, kar lahko privede do nakupa igrač iz škodljivih ali razgradljivih materialov.

Zanemarjanje varnosti materialov lahko privede do zdravstvenih težav, saj so nekateri materiali porozni in se v njih lahko zadržujejo bakterije. Bistveno je tudi, da preberete mnenja o izdelkih za pristne izkušnje uporabnikov, upoštevate velikost igrače ter razumete zahteve glede njenega vzdrževanja in čiščenja.

Zaljubljanje v marketinške trike, nepreverjanje pravil vračanja in neupoštevanje osebnih potreb lahko prav tako privede do nezadovoljivih nakupov. Poleg tega lahko neuporaba ustreznih lubrikantov povzroči nelagodje, pri čemer je ključnega pomena, da si zapomnimo, da raziskovanje lastne spolnosti in želja ni sramotno.

Preberite več:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja